Att ta en digital paus eller minska sitt digitala beroende har nästan blivit en trend och ofta får Facebook stå till svars för vårt missbruk. Även om många pustar och frustar över Facebook skulle de flesta knappast logga ut för alltid. MEN om du nu ändå skulle vilja det kommer du att upptäcka att det är SJUKT SVÅRT att avsluta ditt Facebookkonto.

Här är manualen för hur du avslutar ditt Facebookkonto.

Steg 1: Backa upp all din data

1

  1. Gå till ”Settings”

2

  1. Klicka ”download a copy of all your Facebook data”.

Steg 2: Deaktivera ditt konto

3

Klicka på ”account settings”, klicka sen på ”security” och klicka sen ”deactivate your account”.

Steg 3: Radera ditt Facebookkonto

Klikca på ”låset” ikonen, sök på ”delete” och klicka på ”How do I permanently delete my account?”.

4

Klicka på ”Delete account” och fyll i ditt password. Här länken direkt till ”Delete sidan”.

7 fakta som kan få dig att avsluta ditt Facebookkonto

Saker att tänka på innan du dödar ditt Facebookkonto:

# Använder andra sajter, appar och tjänster ditt Facebook konto?

# Vad kommer det att innebära att arbetsgivare, hyresvärdar och skolar inte kan få en ”social profil” av dig?

# Har andra sajter använt innehåll (länkar, foton mm) till ditt innehåll?

# Vad går du miste om att bli en ”vägra Facebook aktivist”?

Källa: Buzzfeed, Buziness 2 Community

Läs också:

Guiden för alla Content managers som publicerar ofta på Facebook

Håll i er, för nu släpper Facebook en sökmotor (eller hur?)

6 gratis Facebookverktyg som skapar bättre kampanjer

 

Kommentarer

kommentarer