Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
App-marknaden kommer att krascha 2014 och det är bra - ExploreCurate

App-marknaden kommer att krascha 2014 och det är bra


Börskrasch

Appar har blivit centrala för många människors liv, men vilka nya appar kommer att bli de framgångsrika 2014 och vilka kommer att duka under i den kommande app-kraschen?

Under 2013 laddades över en miljon nya appar upp i (respektive) Apple och Google butikerna och totalt över 50 miljarder nedladdningar har gjorts under året. Apptrenden har lockat stora investeringar och miljarder dollar har bytt ägare när appar förvärvats. Men appar har också väckt en debatt kring integritet och behov av ett regelverk och varningsrop om en överhettad appmarknad har hörts från flera håll.

Apples har nyligen släppt siffror för 2013. 8 miljarder dollar har betalas ut till iOS -utvecklare under året . Fördelat på en miljon nya appar, blir det i genomsnitt cirka 8 000 dollar per app. Väldigt få appar är ekonomiska framgångar eller har laddats ner i stora volymer (och är en del av en större affärsmodell).

Appmarknaden kommer att krascha därför att allt mer riskkapital kommer att satsas på företag där appen är helt central. Om de här företagen inte levererar intäkter som det står i affärsplanerna blir ”kapitalet” besviket och det kan leda till att appmarknaden kraschar.  En app-krasch drabbar såklart många, men är troligtvis i ett längre perspektiv bara bra. Vi är många som minns dotcom kraschen, men när dammet hade lagt sig stod vi ändå där med helt fantastiska nya bolag som Facebook, Google, Paypal, Amazon, Skype o s v.

Källa: The Guardian (Stuart Dredge) 2014-01-10