Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Lokalt i fokus när sök mer och mer handlar om mobilen (grafik) - ExploreCurate

Lokalt i fokus när sök mer och mer handlar om mobilen (grafik)


????????????????????????????????

Företagare måste ha en lokalt anpassad sökmotoroptimering (SEO) på sina kampanjer och hemsidor för att se till att deras erbjudande och närmaste försäljningsställe (butik, kontor o s v)  är lätt att hitta på mobila enheter . Den här grafiken visar varför ”mobilt sök” har blivit så viktigt och varför många experter menar att mobilen är den enda söktrafiken som företag framöver kommer att fokusera på.

I grafiken finns statistik som visar varför företag behöver flytta sin marknadsföringsbudget till mobilen betydligt snabbare än medierådgivarna säger.  Det finns inga tecken på att det mobil marknadsföring är en ”hype” utan statistiken talar sitt tydliga språk.  De företag som är högst upp i sökresultaten på mobilt sök har redan idag tagit starka positioner mot konkurrenterna.

Och precis som på ”vanliga” webben är kundernas betyg och kommentarer lika viktiga i mobilen. Det blir allt svårare att lura konsumenten eftersom en stor del av vårt intresse och köpbeslut baseras på vad andra tycker och upplever produkten eller tjänsten. Att den mobila webben måste vara anpassad för mobilen kommer under 2014 att bli en hygienfaktor. Användarna kommer att dissa mobila sajter som kräver 3 ”tummar” för att konsumera.

I klartext: Det räcker inte att du har sökmotoroptimerat din hemsida eller kampanjsida på traditionellt vis. Du behöver 1) anpassa sajten för mobilen och 2) du behöver sökmotoroptimera för din lokala närvaro. Alla andra butiker än just den som är närmast användaren är helt enkelt inte relevant. Det spelar ingen roll vad återförsäljarna är vana vid. Den gamla ”ÅF-limpans” tid är över.

Läs mer om Mobile First Content Strategy här och se grafiken nedan.

why-your-business-needs-to-be-found-on-mobile-devices

Källa: Digital information world, Market domination media, Content marketing institute