Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför du ska använda "actiontags" i dina sociala medier kampanjer - ExploreCurate

Varför du ska använda ”actiontags” i dina sociala medier kampanjer


En ”actiontag” är en hashtag (#) som triggar en respons. Till exempel, istället för att bara posta ”Vi har en #grymprodukt!” är det bättre att posta ”Vi har en #grymprodukt! RT om du #villhamerinfo.”

Här är 3 goda skäl för att använda ”actiontags” i dina sociala medier kampanjer:

1. Duplicera köpsignaler. När konsumenter uttrycker sitt intresse eller gillar något använd actiontags som t ex #villköpa, #villbeställa #villhainfo o s v. Det är traditionella köpsignaler (opt-in i den digitala världen) som du sätter lite action på helt enkelt.

2. Automatiska meddelanden. Med automatiska meddelanden kan ett stort varumärke nå ut till varje person som engagerat sig. Det är kostnadseffektivt och med en actiontag i det automatiska meddelandet öppnar du upp nya dialoger som leder till köpsignaler o s v.

3. Bygg in actiontags i dina köpta kampanjer. Många inlägg och meddelanden försvinner i mängden av tusentals andra och har ofta svårt att tränga igenom bruset utan en köpt kampanjpush bakom. Med en actiontag i dina köpta kampanjer (eller direkt i responsen) får du organisk spridning som utväxling på din kampanjpeng.

actiontag
Källa: Marketingprofs, Jessica Williams

,