Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så här fungerar det att annonsera på Twitter - ExploreCurate

Så här fungerar det att annonsera på Twitter


Twitter ads

Twitter har haft en stor framgång med deras annonslösning för mobilen och hälften av Twitters annonsintäkter kommer från den mobila kanalen. Därför är det till att börja med viktigt att ditt företags egna närvaro är mobilanpassad.

Vad skiljer Twitter från andra annonskanaler?

Den här artikeln är en ”så här fungerar det att…” och fokuserar helt och hållet på annonsmöjligheterna i Twitterkanalen. Att annonsera på Twitter skiljer sig från de flesta andra digitala annonsmedier genom att erbjuda en mix av CPC (cost-per-click), display och sociala medier mekanismer (skapa relationer, engagemang som driver delning o s v) och alltsammans inom Twitter formatet 140 tecken. Twitter har också en inbyggd funktion ”ad targeting” som gör annonserna mer relevanta eftersom de dels är ”integrerade” i det övriga innehållet och dels kan placeras i relation till intresse, liknande följare, geografi mm.

Twitter är relevant som annonskanal när du ska promota en produkt, bygga varumärket och öka antalet följare.

Hur annonserar man på Twitter?

Twitter erbjuder 3 annonspaketeringar:

1. Promoted Account

promoted-account-twitter

Syftet med Promoted Account är att öka antalet följare. Din Twitterprofil kommer högre upp i Twitter sök och i förslag på Twitterkonton att följa. Promoted Account fungerar både i dator och mobil och nyligen började Twitter testa att även lyfta fram Promoted Accounts i ”Hem timeline” på mobiler.

2. Promoted Tweets

Promoted Tweets exponeras tillsammans med vanliga tweets i timeline. Twitter använder precis som i displayannonsering ett annonshanteringssystem som ”snurrar” Promoted Tweets så att användaren inte exponeras för samma hela tiden. M a o kan annonsören välja hur många ”visningar” per användare man vill (frekvens).

Inom Promoted Tweets har Twitter lanserat ett nytt annonsformat som kallas för Lead Generation Cards. Formatet innebär att tweeten kan innehålla en kort text, CTA (call-to-action) och en bild. Annonsformatet ger också annonsören möjlighet att automatiskt samla in användardata baserat på hur användarna klickat på den aktuella tweeten.

3. Promoted Trends

twitter-trends-promoted

Promoted Trends är annonser som publiceras i timeline Trends och skräddarsys baserat på var användaren befinner sig och vilka användaren följer. Promoted Trends är fortfarande i betaversion, men många tror att det framförallt kommer att vara intressant för lokala annonsörer – long tail.

Ad targeting

Möjligheten att rikta annonserna på Twitter har tagit stora kliv det senaste året. Gränssnittet är väldigt tydligt för annonsören som bl. a. ser hur många som nås beroende på hur annonsören vill rikta annonserna. De olika variablerna för ad targeting är: Intresse, Followers, Keyword, Television (än så länge bara i USA), Terminal eller plattform, Geografi, Kön och skräddarsydda målgrupper.

Budget och bud

Att bestämma en budget och nivåer på bud fungerar ungefär som Google Adwords, d v s om du har en liten budget ska du börja med låga bud och öka gradvis när du börjar se utfallet. Twitter rekommenderar att sätta buden på 1-2 USD initialt.

Konvertering

Som annonsör kan du enkelt följa hur din annonser konverterar. Annonsen trackas mellan 1 till 90 dagar.

Källa: Search engine watch