Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det är hög tid för publicisterna att lära sig Youtube - ExploreCurate

Det är hög tid för publicisterna att lära sig Youtube


När publicisterna tvingades möta Google på egen marknad hördes röster i stil med ”- Google profiterar på vårt innehåll”. Det tog dock inte lång tid innan publicisterna förstod att det var bättre att använda Google för den egna affären än att försöka ”stänga av” Google. Idag är det troligtvis alla publicisters uppfattning att Google bidrar med en betydande del av trafiken och redaktörer och journalister utbildas för att skriva ”Googlevänligt”.

Hela 18 % av amerikanska publicisters trafik kommer från Googles organiska sök, 10 % från Facecbook. Pinterest står för en överraskande stor andel och ökar mest medan Youtube är en stor besvikelse. Det beror troligtvis på att video och publicister inte är tillräckligt kompatibla än, men Youtube är världens näst största sökmotor så det kanske är dags för publicisterna att lära sig publicera ”Youtubevänligt”?

Infographic: Pinterest Drives More Traffic to Publishers Than Twitter | Statista,