Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Jeff Weiner är en bättre chef än Mark Zuckerberg - ExploreCurate

Jeff Weiner är en bättre chef än Mark Zuckerberg


126695011-786x305
Den amerikanska jobb- och karriärsajten Glassdoor bygger på tesen att det är kandidaterna som väljer företagen och inte tvärtom. De senaste åren har Glassdoor genomfört en omfattande undersökning där bl. a. årets 50 bästa VD:ar utses. De 2 senaste åren har förstaplatsen intagits av en VD för ett techbolag. 2011 vann Apples nya VD Tim Cook och 2012 var det dags för Facebook’s Mark Zuckerberg.

Nyligen kom resultatet för 2013 och visar att Linkedin’s VD Jeff Weiner tar över förstaplatsen. Jeff och Linkedin var inte ens med på 50 listan förra året så något har helt klart häng innanför Linkedins väggar det senaste året. Mark och Facebook ramlar ner till #9 (#4 av techbolag). Tim och Apple ramlar ner till #17 (#8 av techbolagen) och Salesforce med Marc Benioff (#12) skuggar Larry Page på Google (#10).

Ett par kommentarer från Linkedins personal på Mountain View HQ:

“Culture of complete transparency. Bi-weekly company all-hands with the CEO.”

“Colleagues are top notch as developers, collaborators, and acquaintances. Leadership is excellent. Perks are amazing.”

Highest-Rated-CEOs_2014 (1)
Källa: TNW