Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 sätt att omvandla engagerade följare till superengagerade följare (och lönsamma) - ExploreCurate

3 sätt att omvandla engagerade följare till superengagerade följare (och lönsamma)


mail_delivery_2_w1024Ditt innehåll ska skapa engagemang. Engagemang skapar relationer. Relationer skapar värde. Så långt i ”tratten” är vi nog alla med. Men sen börjar det bli skarpt läge eftersom samma ”tratt” tenderar till att läcka och då riskerar vi att det inte blev några intäkter alls eller åtminstone inte återkommande intäkter som motiverar insatsen.

Beroende på hur vi ser ”tratten” i tid kan vi t o m prata om så otäcka saker som churn, d v s att våra kunder lämnar oss. Därför är det relevant när ExactTarget pratar om vikten av att skapa Superengagerade följare.

Skapa flera möjligheter för de som engagerar sig att engagera sig ännu mer

1. Tydlig opt-in strategi

Det handlar om att skapa fler möjligheter att engagera sig. Ett bra exempel är detaljistkedjan GAP. De har en tydlig opt-in strategi där man ger flera möjligheter att signa upp för innehåll, i flera kanaler och från flera systervarumärken.

b94bc048d8d3a3bb00a0efa89860e7c7

2. Ta nästa steg i lojalitetstänket – tänk som Nike

nikeAlla företag som har sparkat igång ett lojalitetsprogram har upptäckt vilken utmaning det är att hålla engagemanget vid liv och framförallt om lojalitetsprogrammet helt bygger på ”köp mer = få fler poäng = växla in dem när du köper din nästa vara hos oss”. De varumärken som har tagit nästa steg i utvecklingen fokuserar mer på att bygga lojalitet kring kundernas konsumtion av det de köpt. Det tydligaste exemplet är Nike som skapar innehåll och tjänster som skapar nytta och beroende när kunderna springer, tränar och använder sina Nike produkter. Använd m a o kundernas engagemang i konsumtionen istället för att bara odla ett ”lägre pris” engagemang.

And that goes for B2B as well.

3. Använd engagemanget för något bra

För ett år sedan var det omöjligt att gå på ett seminarium utan att någon nämnde CSR. Idag hör man det inte lika ofta eller så beror det på att andra modeord tagit över. Som t ex hållbarhet. Men det betyder inte att värdet för företag att ta ett större ansvar för viktigare saker än sin nästa kvartalsrapport fortfarande är gångbart (utöver att det är bra). Om ett företag har engagerade följare finns det också en möjlighet eller ett ansvar beroende på hur man ser det, att bidra med engagemang för något man vill stå för och bidra till att det blir bättre.

Att ha ett gemensamt engagemang med sin följare är oerhört starkt.

0707_product-red-csr_485x340

Ett exempel som fått stå modell för många efterföljande CSR initiativ är ”the Red campaign” som startades av Bono och Bobby Shriver (en ättling till Kennedy familjen) i syfte att samla in pengar för Afrikas kamp mot AIDS. Det blev CSR i samma stund som t ex Starbucks, GAP och Nike valde att engagera sig i det.