Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Läs in dig på Big data istället för att vara ute i solen i helgen - ExploreCurate

Läs in dig på Big data istället för att vara ute i solen i helgen


3D-weather83Vi svenskar är D-vitaminfattiga efter den mörka årstiden. Den här veckan kom vårsolen på de flesta håll i Sverige och enligt WeatherPal (som väger samman väderdata från väderinstituten SMHI, norska YR och amerikanska GFS) kommer det soliga vädret att fortsätta i helgen. Uteserveringar, strandpromenader och parker kommer troligtvis att  vara fulla med soltörstande svenskar som trängs. Därför kan det vara smart att stanna inne istället och passa på att läsa in sig på Big data.

All data – på ont och på gott

Nyheterna om hur stater och techjättar samlar data om oss har tillsammans med killar som Assange och Snowden lagt en skugga över den data vi skapar när vi är uppkopplade och producerar, delar eller bara konsumerar innehåll. Men Big data är inte bara den data vi själva skapar utan ”all” data och använder vi den rätt kommer vi att ha stor nytta av datan framöver.

Vädret mycket relevant för H&M’s aktieägare

Väder är för övrigt en mycket relevant data som kan användas på flera olika sätt. Det kan vi läsa om i Dagens Industris artikel Vädret som lyfter H&M här.

I den här grafiken får du som inte riktigt fått ”grepp om begreppet” Big data en bra överblick.

how-big-data-will-change-our-lives-for-the-better-infographicKälla: Mastersinit.org,