Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#15 Varför "själv är bäste dräng" har blivit en hel rörelse (Veckans digitala insikt) - ExploreCurate

#15 Varför ”själv är bäste dräng” har blivit en hel rörelse (Veckans digitala insikt)


b3709978c04590d27247a9cc9affc581_large
Alltid den där Chris Anderson. Först läste vi hans bok The long tail (2006) där vi fick lära oss att sälja mindre av mer. Tre år senare fick vi lära oss att inte ta något betalt (Free). I den senaste boken Makers (2012) får vi veta att vi ska göra allt själva. Om man ser Chris Andersons böcker som en medveten trilogi kan man känna ett stråk av depressivitet. Därför känns det skönt att finna en röd tråd i Chris bombastiska ”oneliners” som nu senast Makers. The New Industrial Revolution.

Veckans digitala insikt fångar upp trenden som håller på att förändra begreppet innovation. En hel rörelse som både är människans revolt mot maskinerna man själv varit med och byggt, men som också möjliggörs av den nya digitala tekniken och vår vilja att samarbeta. Veckans digitala insikt handlar om ”Maker movement”.

Fyll i din e-postadress för att läsa Veckans digitala insikt och få en ny digital insikt varje vecka ända till den dagen du inte behöver fler.