Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför flyttar de stora varumärkena sina annonsbudgetar till Twitter - ExploreCurate

Därför flyttar de stora varumärkena sina annonsbudgetar till Twitter


Jack Dorsey vid börsintroduktionen av Twitter i november 2013.

I en ny rapport som baseras på en analys av 20 varumärken (som tillsammans representerar 37 miljoner dollar i köpta annonser) och deras aktivitet i sociala medier framkom det tydligt att annonser på Twitter genererar en högre CTR än annonser på Facebook. Flera stora varumärken verkar ha gjort samma erfarenhet och börjar nu förflytta sina annonspengar till Twitter.

I dagsläget spenderar varumärken som Pepsi, McDonalds, HP, Hertz m.fl. 127 % mer på Facebook än Twitter, men det beror framförallt på att att Facebook har ett större ”universum” än Twitter (1,2 miljarder användare vs 241 miljoner användare per månad).

I februarirapporten visar Twitter en stark tillväxt (annonsintäkter) trots att tillväxten av användare saktat ner, medan Facebook’s positiva rapporter den senaste tiden framförallt fokuserat på den framgångsrika konverteringen till ”Mobile first!”. 

Hur Twitter utvecklats till en framgångsrik annonskanal

Twitter är som fenomen en stark bidragande faktor till att vi nu delar in kanaler i egna, köpta och förtjänade. Lite paradoxalt har Twitter själva en affär som helt bygger på att vara en köpt kanal och det var också förträffligheten som en köpt kanal som var budskap #1 till kapitalet i samband med börsintroduktionen förra året.

“Importantly, Twitter ads appear within a less cluttered environment than Facebook ads, in the user’s Twitter timeline with few additional advertisers…”

Twitter har rullat ut flera nya annonspaketeringar som t ex annonser som synkas med TV shower och när reklamfilmer visas i TV. Twitter har också ett betydligt mer begränsat annonslager (ad inventory) än Facebook vilket skapar en mindre konkurrens med andra annonsörer och deras budskap.

Studien visar dock att den avgjort största anledningen till att Twitter han högre CTR är att annonsörerna på Twitter behöver vara mer direkta i sina budskap (färre tecken) och enklare kan integrera sina kommersiella budskap i innehållet och speciellt i de olika ”dialogströmmarna” på Twitter.

Källa: Resolution, Digits/WSJ