Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Frågan som Google alltid ställer på anställningsintervjuer - ExploreCurate

Frågan som Google alltid ställer på anställningsintervjuer


story

När de större företagen ska anställa morgondagens chefer letar man efter s.k. ”future leadership talent”. Vad är det för egenskaper man värdesätter då?

Kandidaterna behöver öva på sin ”story”

Alla kan enkelt googla fram vilken ledarskapskultur som råder på ett stort, känt företag. Kandidaterna behöver först fråga sig själva om man kan leva upp till den ledarskapskulturen, både värderings- och kompetensmässigt. Givet ett JA på den frågan kommer nästa fråga och det är själva nyckelfrågan.

Har jag en story till rekryteraren som visar att jag har just den ledarskapskulturen i mitt DNA och hur visar jag det i intervjun?

Det handlar m a o om det gamla (och alltid gångbara) säljtricket att förstå vad köparen vill ha och sen demonstrera att du har det.

Håller storyn?

Google är ett av de mest populära företagen att arbeta för, men det är inte bara Google som använder sig av metodiken för att kontrollera att kandidaternas story håller. Däremot är Google de enda som använder sin egen tjänst för att göra det. Det handlar naturligtvis om att ”Googla kandidaten” idag är en given fas i rekryteringsprocessen. Men det handlar inte om att upptäcka oegentligheter (den filtreringen sker initialt).

Det handlar om att få bekräftat att kandidatens story håller och då är vi oftast i den absoluta slutfasen av rekryteringen.

M a o handlar det inte bara om att läsa in sig på företagets ledarskapskultur och att ha en story i rockärmen som svarar upp mot den. Det handlar om att ha en egen ”timeline” som andas den ledarskapskulturen. På riktigt. I en digital värld.

Källa: Lauren Everitt, MBA recruiter