Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Kurerade nyhetskanalers öde och framgång - ExploreCurate

Kurerade nyhetskanalers öde och framgång


Tv4 tv 4 tv4-huset canal plus canal digitalAlla kanske inte håller med, men Bonnier tidskrifters satsning Newsmill 2008 var i någon mening en kurerad nyhetskanal med en egen stark själ och nya kommersiella grepp. Den journalistiska ambitionen var hög och man var också nominerad till Stora Journalistpriset som årets ”förnyare”. Kritikerna var många, men så är det väl när någon bryter mot gängse regler. Att det var Bonnier som var så tidigt ute förvånar mer.

2013 hamnade Newsmill i TV4 News och när den senare sedan lades ner samma år stängdes Newsmill ner och idag är den helt borta. Det är bara att hoppas att tidigare Newsmill medarbetare inte tog jobb på någon lokal TV4 station…

Kommer Omni att lyckas?

Många följer nu Schibsteds satsning Omni som började som en app och nu nyligen lanserades som en tidningswebb. På Omni kan man välja om man vill ha mer nyheter, sport, kultur o s v och Omni har en tydligare kurerad profil.

Läs tidigare krönikan: Därför är Schibsteds Omnisatsning ett strypgrepp på alla svenska dagstidningar.

bestcuratedsites_blogpost-ImageInternationella kurerade nyhetskanaler

Om vi blickar ut i världen finns det en rad lyckade exempel på kurerade nyhetskanaler (namnen i rubrikerna är länkade till respektive nyhetskanal).

Huffington Post

Kanske den mest kända som skapat både huvudbry, beundran och egna satsningar på varje lokal tidningsmarknad.

Slashdot.org

Kodarnas egna nyhetskanal helt fokuserad på technyheter. Bra urval, smarta vägledande kommentarer och ”community känsla”.

Kottke.org

Jason Kottke’s blogg har funnits väldigt länge och levererar kurerade godbitar med ett brett spektra i en väldigt enkel miljö.

Deadspin.com

Sportnyheter kurerade med en stor portion humor. Många av de kurerade artiklarna får egna ”spins” eftersom de är så läsvärda.

Charmin Sit or Squat

En kombo av curerat och crowdsourcat innehåll med fokus på just rena publika toaletter i USA.

Buzzfeed

Precis som det låter. Här finns ett helt team med redaktörer och kuratorer som konstant skapar och kurerar. Högt och lågt. Alltid intressant kurerat.

22 Words

Liknar Buzzfeed. Intressant och humoristiskt innehåll från hela världen. Galet kategoriserat i funny, bizarre, amazing, cute and intriguing.

Källa: Curata