Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du skapar en "social media content marketing funnel" - ExploreCurate

Hur du skapar en ”social media content marketing funnel”


Inget företag ifrågasätter längre poängen med sociala medier. Istället försöker företagen förstå content marketing. Om det ena är kanaler och det andra en metod att marknadsföra med innehåll, vad är då den gemensamma nämnaren? Jo, att allt handlar om att fånga intresset, skapa engagemang och konvertera till leads eller till ambassadörer (existerande kunder). Hela den processen kallas ”funnel” och oavsett om det är sociala medier eller content marketing så är det här som det avgörs om ditt företag tror att ni arbetar med resultatorienterat eller vet att ni arbetar resultatorienterat.

Testa och analysera fram de effektivaste plattformarna

I den här grafiken kan du se hur viktigt det är att testa olika plattformar för att hitta den eller de som fungerar bäst för din funnel. Mät och följ upp resultatet. Det ger dig svaret.

När besökare kommer till din landningssida eller hemsida från Twitter, Facebook och Pinterest kommer de inte att köpa direkt, men de kommer att komma tillbaka om de gillar det de ser. Då är de också mer benägna att opta in eller köpa.

 ydvuTcY
Källa: Quicksprout