Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Stor utmaning för Twitter när tillväxten förflyttas till Asien - ExploreCurate

Stor utmaning för Twitter när tillväxten förflyttas till Asien


Infographic: Asia to Become Twitter's Most Important Market | Statista

Twitter’s tillväxt av användare har successivt mattats av. eMarketer spår att Twitter 2018 kommer att ha 19 % av sin användarbas i Nordamerika jämfört med 28 % 2012. Samma trend ser man i Europa. Hela Twitters tillväxt kommer framöver att ske i tätbefolkade utvecklingsregioner som Asien och Stilla havsområdet.

Markant skillnad på annonsvärdet

Utmaningen för Twitter är att man idag genererar mer intäkter per användare i USA än i Asien- och Stilla havsområdet. Twitter avslöjar inte den exakta intäkten per användare, men en relevant jämförelse är att man i USA genererar $ 3,47 i reklamintäkter per  1 000 tidslinjer, men globalt är motsvarande intäkt endast $ 0,61. Att Twitter är en mer etablerad annonskanal i USA påverkar naturligtvis, men skillnaden är ändå markant. Twitters hela fokus ligger nu på att få upp intäkten per ”enhet” där man har tillväxt av användare.

Källa: eMarketer, Statista