Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
8 konkreta tips om innehållsmarknadsföring för alla B2B marknadsförare - ExploreCurate

8 konkreta tips om innehållsmarknadsföring för alla B2B marknadsförare


Vad ska man göra och vad ska man inte göra nu när allt handlar om innehåll? Ja, till att börja med är det viktigt att komma ihåg vad innehållet ska göra. Innehållet ska konvertera. Vi har samlat ihop en enkel lista som du kan förhålla dig till.

1. Teasa

Om du postar en artikel i en social kanal som Linkedin eller Twitter skriv inte bara rubrik och text utan led dina läsare genom överraskande fakta eller en fråga som bara får sitt svar om man läser artikeln. Gör dina läsare nyfikna!

2. Ge inte bort allt direkt!

Undvik de där sammanfattande raderna i din statusuppdatering. Det är både tråkigt och blir ”good enough” för läsarna.

3. Maximera Linkedin

Linkedin ger så många fler möjligheter än de flesta använder. Dela via din företagssida och personliga profil. Dela innehåll i olika branschgrupper och gör det genom att utbilda och ge kunskap istället för att framhäva ditt företag och erbjudande.

Se till att ditt innehåll når ut till andra kompetens- och intressegrupper än din egen genom att få dina kollegor att också posta och dela innehåll.

4. Spendera inte så mycket tid på Twitter

Många B2B marknadsförare använder Twitter för mycket och framförallt för riktade tweetar och direktmeddelanden. Det blir ofta ”kaka på kaka” eftersom många marknadsförare på andra företag ändå ser dina tweets. Använd Twitter på ett enklare sätt.

Tweeta ditt innehåll (artiklar), hashtagga dina tweets och följ statistiken. That’s it.

5. Använd CTA och landningssidor

Det är lätt att hamna i sociala mediernas ”svarta hål”, d v s posta, posta, posta – men ingen som läser. Allt för många B2B marknadsförare har för lite koll på om någon läser och vad som läses. Använd CTA:s (Call to actions) och landningssidor så att du kan följa hur dina läsare interagerar. Skapa en länk tillbaka till din sajt och låt dina läsare ta del av din artikel via en landningssida.

Skapa actions och uppmuntra feedback! Det är receptet.

6. Variera dina innehållstyper!

Det finns många olika innehållstyper – artiklar, infographics, rapporter, presentationer, video, pods mm mm. Lär känna din publik och vilka innehållstyper som fungerar för ditt innehåll. Om du använder samma innehållstyp för ditt faktafyllda whitepaper som för intervjun med branschens förebild får du antagligen inte ut max av ditt innehåll.

7. Använd Slideshare

Ibland är en Powerpointpresentation faktiskt relevant. Använd Slideshare och posta direkt på Linkedin och Twitter.

8. Överdriv inte. Spam funkar såklart inte

Var selektiv med vilka du postar till. Posta t ex inte till alla dina 700 kontakter på Linkedin. Det är varken professionellt eller strategiskt.

Posta inte varje dag utan bara när du har något relevant att berätta.

Källa: Mary Wieder-Bottaro