Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Framtiden är global och reklamfinansierad - ExploreCurate

Framtiden är global och reklamfinansierad


 

Ryktet om att betald reklam är död är lite överdriven. Man hör ofta kommentarer som att ”banner fungerar inte…” och ”ger annonser verkligen resultat…”. Betald reklam har utvecklats på bara några år och fungerar idag mer datadrivet, beteendestyrt och globalt än tidigare. Det kallas för Programmatic buying och det kan du läsa in dig på i den här artikeln Senaste trender inom programmatic buying – nerladdningsbar rapport.

Facebook’s förvärv av WhatsApp visar att framtiden är reklamfinansierad

När Facebook köpte WhatsApp för 42 USD/användare fick vi en vink om hur mycket en användare är värd i ett reklamperspektiv. Facebook’s affärsmodell är i princip helt annonsfokuserad och potentialen för ”Vi lovar att aldrig börja med reklam – WhatsApp” är… just reklam.

I den här grafiken får du en överblick av hur stor den globala annonsmarknaden är. Annonsmarknaden i Europa omsatte 2013 1,6 miljarder USD. 2017 är annonsmarknaden estimerad till 5,9 miljarder USD. Betald reklam känns mer vital än sitt rykte.

Advertising

Källa: Marketo