Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 saker du kan lära dig av stenhård konkurrens - ExploreCurate

7 saker du kan lära dig av stenhård konkurrens


De flesta blir bättre i en konkurrentutsatt miljö. Ta t ex Björn Borg, Annika Sörenstam eller J-O Waldner (om gamla sporthjältar får stå exempel för den testen). De hade alla förmågan att höja sig när de mötte sina värsta konkurrenter. Det är likadant med affärer så klart och så har det alltid varit. Men skillnaden idag är att digitala möjligheterna skapar mer demokratiska konkurrensmedel än tidigare och framförallt kan vi lära mer av våra konkurrenter.

Lära från konkurrenterna – nyckeln till framgång

Den här listan lyfter fram 7 saker som du kan lära sig av dina konkurrenter och det behöver inte vara din närmaste konkurrent. Lär dig att identifiera konkurrensen inom helt nya områden.

1) Marknadsföring

Marknadsföring är den åtgärd eller verksamhet för att främja och sälja produkter eller tjänster, inklusive marknadsundersökningar och reklam. Marknadsföring är en viktig del av framgång för ett företag eftersom det tillåter dig att skapa en medvetenhet om ditt varumärke i det offentliga. Många företag vet inte var de ska börja med sin marknadsföring. De brukar bara slänga ut några tweets och hoppas att kunderna hakar på förr eller senare.

Studera hur dina konkurrenter marknadsför sig. Leta efter nya metoder, skapa fokusgrupper kring dina konkurrenters reklam och framförallt följ upp resultatet av dina konkurrenters marknasföring.

Leta marknadsledare och utmanare

. 3) Svaga industrigrenar:

Innan du anger en marknad / industri, kan de företag som för närvarande är verksamma liknande eller samma företag visar områden som du bör undvika …. eller om du är en opportunist, förbättra. I varje bransch finns det områden som de flesta företag undviker penetrerande grund av olika anledningar. Det kan vara brist på nödvändiga resurser eller rädsla eftersom ingen annan har försökt verksamhet inom dessa områden. Från detta kan man välja samma beteende eller du kan ange tonen och utföra vad de flesta har inte i just din bransch. Det handlar om din personlighet och affärsmål och mål. Var varnade dock att de resurser som behövs för att genombrott i dessa områden kan vara stor … så definitivt väga och överväga alla möjligheter innan ett plan.

. 4) Social Media Marketing & Management:

Sociala medier …. När de flesta hör detta de tänker på Facebook och Twitter … och tid slösas bort på internet utstationering status om saker du för tillfället gör. Vi har alla sett reklamen med de individer publicera status ”Nu äter middag” på sin twitter. Som företag, är sociala medier så mycket mer än en central plats för att skriva status om intighet och tråkiga slumpmässighet i livet. Sociala medier är en av de billigaste former av marknadsföring som finns, det billigaste varelse mun till mun. Det finns flera hundra miljoner användare av sociala medier som ofta platserna dagligen. I alla branscher, det finns företag som enbart bygger på sociala medier för att ta in nya kunder / klienter och har blivit mycket framgångsrikt utnyttja dessa tjänster och webbplatser. Jag är en förespråkare för sociala medier-användning i företag. För varje marknad finns det en sociala medier webbplats som är mer populär. (se diagram nedan). Forskning dina demografi sociala medier preferenser och utöka din verksamhet genom att skapa en närvaro på webben!

 

5.) Finansiella aspekter av verksamheten

Detta är mer inriktad på dem som funderar på att starta ett företag. Det värsta är att gå in i affärer med en idé om hur saker och ting kan fungera för dig, bara för att upptäcka att ditt kapital och förväntade intäkter var grovt under beräknas. Det är bäst att gå in i affärer med realistiska förväntningar. När de flesta hör egenföretagare eller företagare, hör de ”mer pengar, mer pengar, mer .. ’; men det är precis tvärtom. Beroende på branschen, kan din kritiska period ta månader att få, och det kan ta ännu längre tid att faktiskt börja se resultat. Analysera dina tävlingar finansiella rapporter (om ett börsnoterat företag, finansiella rapporter är öppna för allmänheten …. bara använda Google) gör att du kan realistiskt se de medel som krävs för att driva ett företag. Många företag stannar i rött under de första 1-3 åren av drift … det skrämmer många off ….. mindre än 50% av små företag är fortfarande kvar efter 4 år. Dessa faktorer beror på din bransch …. men de är definitivt saker att tänka på.

6) Blogging.:

Blogga är handlingen att skriva material (tankar, recensioner, åsikter, utbildningsmaterial på produkter / tjänster, etc.) som ska publiceras på webben för att kunna läsas av allmänheten (sidenote: Jag gjorde upp denna definition …. Merriam bör anställa mig lol). Beroende på din bransch, kan det vara fördelaktigt att starta en blogg. Folk gillar tillgängligheten till bloggar och att kunna läsa recensioner och tankar om produkter / tjänster / saker som händer runt om i världen …. affärsrelaterade eller inte. Från dina konkurrenter, kan du se om blogga är överhuvudtaget välgörande. Att blogga tar mycket tid och engagemang. Det är en raritet som du sätter dig ner och kan skriva en blogg i 10 minuter eller mindre. Titta på din tävlingens hemsida och leta efter blogg länkar … läsa bloggar och se om det finns några kommentarer. Den positiva sidan till en blogg är att den kan etablera dig som en expert inom ditt område!

. 7) Har du verkligen vill vara i den här branschen:

Det största som dina konkurrenter kan lära dig är om du vill vara i branschen överhuvudtaget. Det är en sak att älska idén eller att konceptualisera något och tycker det är din Aha! Moment, men det är en annan sak, helt, faktiskt, lyckats hålla fast vid en idé om gott och ont. När du skriver in i ett företag, blir det din make. Du är gift med det … du måste vara passionerat om det … du måste avsätta tid för att se till att det växer till den verksamhet du vet att det kan vara. Det tar tid …. och pengar … och en passion för det du erbjuder. Det kan inte handla om pengar aspekt av det. Pengarna kommer att komma, men inte automatiskt. Det kommer att finnas uppoffringar. Forskning din konkurrent … när var sin verksamhet grundades … hur långt innan de nått den nivå de är på just nu …. är industrin hållbart eller kan det avvecklas eller elimineras alla tillsammans? Är du villig att sticka ut?

Källa: Dolce Baletto, Contrecia T Tharpe

Oavsett vad du ger, det är en tjänst eller en produkt, det finns möjligheter till lärande runt omkring dig. Internet har gett oss möjlighet att forska ämnen tills vi känner att vi är på väg att brista om vi läser en mening …. utnyttja tjänsten!