Instagram för läkare släpps i Europa

,

En app som påminner om fototjänsten Instagram släpps i Västeuropa i slutet av detta år. Appen som kommer användas i utbildningssyfte gör det möjligt för läkare att dela bilder på sina patienter med andra läkare och läkarstudenter.

Patienternas ansikten kommer inte att synas på bilderna, och varje bild kommer granskas av en moderator innan de blir synliga för användarna. Däremot måste man manuellt gå in och ta bort identifieringsmärken såsom tatueringar.

Vem som helst kommer kunna ladda ner appen gratis, men endast behörig vårdpersonal kommer kunna ladda upp bilder samt kommentera bilderna. I nuläget finns appen tillgänglig i Nordamerika, Storbritannien och i Irland. Hittills har mer än 150.000 läkare laddat upp bilder.

Läs mer om appen på BBC

 

[fbcomments]