New York Times lyfter native advertising ytterligare en nivå

,

New York Times inhousebyrå T Brand Studio, har nu lanserat sin första totala native advertising-produktion. ”Grit and Grace” tar oss med bakom kulisserna på New York City Ballet och följer tre ballerinor i träning, psykiska våndor och glädjeämnen.
När man läser den välskrivna texten första gången och ser de fantastiskt snyggt producerade videofilmerna glömmer man snabbt att det handlar om en sponsrad produkt, skapad för att marknadsföra varumärket Cole Haan.
Förutom beskrivningen av den slitsamma tillvaron lägger skribenterna stort fokus på hur kritiska balettdansörernas skor är för deras framgång, den produkt Cole Haan vill marknadsföra med detta sponsrade reportage, en ny kollektion av företagets ”ballet flats”. Men det blir aldrig övertydligt, utan följer storylinen naturligt och påverkar definitivt inte slutresultatet.
Mycket av materialet används av Cole Haan själv på deras företagswebb, där man transformerar historien närmare ren marknadsföring.
Läs originaltexten hos Contently.