Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nokia försvinner - ExploreCurate

Nokia försvinner och byter namn till Microsoft Lumia


På 1990-talet var det Nokia och Ericsson som var de två största mobilleverantörerna samt de största konkurrenterna. De löstagbara frontskalen samt mobilspelen gjorde att Nokia blev störst på marknaden, men när Apple lanserade iPhone kom den riktiga dödsstöten för Nokia.

I september 2013 såldes Nokia till Microsoft för 50 miljarder kronor. Två nya mobiltelefoner lanserades: Lumia 730 och 830, men som det ser ut kommer de att vara de sista modellerna som lanseras. Nu kommer istället Microsoft att satsa på sitt egna märke, Windows phone.

Det här tycker vi som växte upp med Nokia är väldigt tråkigt, och för att ni andra ska förstå varför telefonerna var så bra (då de inte ens hade surf!!) måste ni kolla på bilden ovan.