Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Slipp jobbiga telefonförsäljare med TrueCaller

Så gör du för att slippa jobbiga telefonförsäljare


Är du trött på jobbiga telefonförsäljare som ringer flera gånger i veckan fast du aldrig svarar? Det många inte känner till är att det finns en del sätt att slippa dem.

1. Spärra ditt nummer hos Nix

Nix är ett spärregister där du som privatperson kan spärra din telefon för oönskade samtal i marknadsförings-, försäljnings- och insamlingssyften. Allt du behöver göra är att ringa 077 228 0000 och följa instruktionerna. Tänk på att det kan ta upp till tre månader innan alla företag hunnit uppdatera sina register så att de ser att du spärrat ditt nummer. Tjänsten kostar inget förutom själva kostnaden för samtalet.
Obs. se upp med liknande företag som erbjuder samma tjänster fast mot betalning.

2. TrueCaller

Med TrueCaller skapas en ny kontakt på din iphone med tusentals nummer som svartlistats på TrueCaller. Genom att blockera den kontakten slipper du bli uppringd av dessa. TrueCaller hämtar du kostnadsfritt i App Store. Läs mer om tjänsten på deras hemsida.

3. Blockera kontakter

Har ett företag (trots försöken ovan) lyckats få tag i ditt nummer så kan du blockera företagets nummer helt från att kunna kontakta dig. När iOS 7 kom blev det möjligt att blockera en hel kontakt eller flera från att ringa eller smsa dig. Funktionen är enkel. Lägg till numret bland dina kontakter. Ett tips är att döpa dem till blockad, blockad1, blockad2 osv. Sen går du in under inställningar/telefon och scrollar ner till fliken blockade. Under blockade kan du sedan lägga till kontakterna du vill blockera helt i en lista.
Obs. den här funktionen fungerar även utmärkt på gamla ex pojk/flickvänner.

Har du andra tips på hur man slipper jobbiga telefonförsäljare? Lämna gärna en kommentar nedan så uppdaterar vi artikeln med flera tips.

,