Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 saker du troligtvis inte visste om sociala medier - ExploreCurate

5 saker du troligtvis inte visste om sociala medier


Om du anser dig själv vara en ”know-it-all social media guru” kommer du få dig en överraskning. Här är 5 intressanta sociala medier fakta du förmodligen inte visste om.

1. Det stämmer – Facebook växer faktiskt
Även fast vissa påstår att Facebook sakta men säkert håller på att bli en föråldrad sociala media plattform, så visar statistiken något annat. Varje sekund skapas fem nya Facebook profiler.

2. Användarna älskar videos mer än någonsin
Även om marknadsförare är överens om att vanliga videos inte är en viktig del av deras sociala medie strategi så talar faktan för sig själv. En genomsnittlig besökare på Facebook tillbringar minst 15 minuter på YouTube.

3. Facebook är mest levande på fredagar
I senaste ”Social Intelligence report” har Adobe analyserat över 225 miljarder inlägg på Facebook och dragit slutsatsen att den bästa tiden att räkna med användarnas engagemang är på fredagar. Det är då poster får mest kommentarer, delningar samt likes.

4. Sen kväll är den perfekta tiden att twittra
Efter att ha analyserat mer än 1,7 miljoner tweets har TrackMaven kommit fram med en exakt tidsplan för att maximera våra chanser att bli retweetad. Bästa tiden under dagen är mellan 10 och elva på kvällen, speciellt på söndagar.

5. Content marketing är nyckeln
Den förväntade ökningen av content marketing innebär att fler och fler marknadsförare kommer att vara på jakt efter högkvalitativt innehåll för att öka sin varumärkeskännedom på de olika sociala plattformarna. En årlig undersökning som Social Media Examiner gjort visade att 58% av marknadsförarna ansåg att blogginlägg och expertartiklar var den viktigaste typen av socialt innehåll.

Relaterade artiklar

De 50 viktigaste content markerting verktygen

5 trendspaningar alla som arbetar med content marketing bör känna till

Digital content marketing – det nya svarta

Källa: Social Media Today