Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur lyckas man med en content marketing strategi?

Hur lyckas man med en content marketing-strategi?


Ja hur lyckas man egentligen med en content marketing strategi?
Vi vet hur viktigt det är att mäta sina aktiviteter för att få ett svar på om det är lönt att fortsätta. Låt oss kika på de viktigaste delarna i arbetet med att sätta en strategi med grundläggande mätpunkter.

Alltid viktigast är att man måste förstå vad man gör och varför man gör det och hur spelplanen ser ut.

Efter ovanstående kan man påbörja sitt arbete och hänga med in i framtiden med sin digitala marknadsföring.

Så – hur kan man förbereda sig och fastställa mätpunkter vid strategiarbetet?

Man bör jämföra hur olika hur olika content-ämnen fungerar mot din målgrupp, dokumentera val av ton och approach. Vad är mottagandet, föder det diskussioner, nya följare, likes, delningar och engagemang i sociala medier eller platsen där du vill befinna dig? Tillväxt i prenumeranter på nyhetsbrev via e-mail är också ett fin fint sätt att mäta.

Glöm inte att titta på inbound links och andra forum där ni har nämnts som genererar besök hos er. Var sker detta länkande? Varför sker detta länkande och hur kan vi få fler att länka?

Här kan vi sätta mål och faktiskt mäta om man når dit och på ett enkelt sätt följa utvecklingen och vara aktiv själv i diskussionen kring varumärket. Det är det som är det fina med att köra digitalt.

Många missar fortfarande att var närvarande i de sociala media-kanalerna och svara på kundens frågor och funderingar. Att vara där diskussionen finns är alltså oerhört viktigt för att generera kundnöjdhet och lojalitet. Alla människor vill bli sedda och här får företagen chansen att på ett publikt sätt visa att de bryr sig och förser sina kunder löpande med kvalitativ information kring ämnet de säljer.

Givetvis är sidvisningar och besökarantal ett konkret sätt att se hur trafiken rör sig kring din content-satsning. Här ser vi tydligt fördelen med att jobba digitalt – ROI´n blir lättare att presentera för din chef och chefen bli förhoppningsvis glad och man kan med gott samvete dra tidigare från jobbet den fredagen.

Fungerar din verksamhet så att du vill driva potentiella och befintliga kunder till en fysisk plats så som en butik?

Rabatter och andra fördelaktiga win-situationer för de som nås av erbjudandet via din content marketing är en fungerande väg. Svenskarna är fortfarande ett ”kupongfolk”!

Utmaningen ligger nu i hur ni liksom får denna kupong att vara en kupong men ändå inte se ut som det. Att kupongen kommer med ert content. Kanske är det någon for av uppmaning att dela ert content eller delta i en utmaning som genererar kupongen. Ja, ni fattar – folk vill alltid göra sweet deals utmaningen ligger dock i hur ni levererar detta på ett trovärdigt sätt.

Om man nu lyckas med att skapa en kupong i ert content (som inte ser ut som en kupong alltså) så fungerar det ju även bra att praktisera i e-handel så klart. Jippi!

Detta är också ett bra sätt att få kunden att följa eller återvända till er content marketing-plattform för att få ta del av fler erbjudanden som sätts in i ett samband med inspirerande läsning som lockar fram deras köplust. Glöm inte att mäta under perioden ni har erbjudandet. Driver det trafik? Delas det? Genererar erbjudandet fler likes och följare?
Och återigen så är det ju alltid genererad försäljning av content-satsningen som är den siffran din chef i slutändan kollar på.

Kraftfull och lyckad content marketing är alltid baserad på en bra och genomarbetad strategi.

Här kan ni se exempel på lyckad content marketing. Personligen är jag särskilt förtjust i The ALS Ice Bucket Challenge. Enjoy!