Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Konkurrenten som Samsung och Apple fruktar mest - ExploreCurate

Konkurrenten som Samsung och Apple fruktar mest


Nyheten om att den kinesiska smartphone tillverkaren Xiaomi gör vinst skrämmer cheferna på både Samsung och Apple, om än av olika skäl. 

logo

Samsung fruktar prispress

Direktörerna på Samsung vill inte ha ett priskrig i Androidvärlden och det är inte alls bra att en ny aktör kan komma från ingenstans och stjäla marknadsandelar med lönsamhet. Det blottar det faktum att marknaden fortfarande lider av en för hög prissättning.

140509-xiaomi-mi-3-malaysia-unboxed-02

Apple fruktar patriotism

Bara tre år efter lanseringen av sin första smartphone, har Xiaomi redan blivit världens tredje största smartphone tillverkare. En nyligen genomförd studie visar att Xiaomi svarade för 6 % av alla smartphones som säljs i världen (Samsung står för 25 % och Apple står för 12 %).

Xiaomi säljer 6 % av alla smartphones i världen och ändå har den kinesiska mobiltillverkaren inte ens börjat marknadsföra sina mobiltelefoner i väst än.

I Kina är Xiaomi nr 1 med en marknadsandel om 15%. Apple har börjat marknadsföra sig i Kina på allvar, men man kommer att gå en tuff match mot kinesernas egna mobiltelefon. Tuff och dyr.

xiaomi-founder-and-ceo-lei-jun

Xiaomi’s grundare och VD, Lei Jun

The Wall Street Journal har sett ett internt dokument som visar att Xiaomi’s nettovinst nästan fördubblades förra året och ökade med 84 % till 3.460 miljoner yuan ($ 566.000.000). Det finns m a o muskler.

Källa: Business insider

Läs även

Apple’s nya iPhone 6 sätter press på Samsung

Håller iPhone på att bli en klassfråga?

,