Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
YouTube tar upp kampen med Spotify

YouTube tar upp streaming-kampen med Spotify


YouTube tar upp kampen med Spotify och startar en ny streamingtjänst under namnet ”YouTube Music Key”.

Tjänsten, som i nästa vecka drar igång som en sex månaders ”beta”-test för inbjudna användare i en handfull länder, UK, USA, Italien, Spanien, Finland och Irland, kommer att innehålla en mix av ljud- och video. YouTube har avtal med branschens alla skivjättar samt över hundra oberoende bolag.

Precis som hos Spotify, kommer YouTube Music Key att erbjuda både en gratis- och en prenumerationsmodell, med en månadskostnad på knappa tio pund. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig som app för iOS och Android, samt även via YouTubes webbplats.

You Tube kommer också att tillåta prenumeranter att ladda ner musik och videos via sina appar, för att kunna lyssna på dem i bakgrunden när andra appar används.

Ett krav från Spotify är att skivbolag och artister som gör sin musik tillgänglig via streamingtjänsten, måste tillåta både gratislyssnare och betalande prenumeranter att lyssna på musiken. YouTube har ställt samma krav för sin nya tjänst.

Denna policy är kontroversiell och fick, som ni kunnat läsa här på ExploreCurate.com, som resultat att artisten Taylor Swift tog bort hela sin katalog från Spotify. Hennes senaste album ”1989” kommer inte heller att vara tillgängligt på YouTube Music Key, däremot alla hennes tidigare album, samt videos för nya låtar.

KÄLLA: The Guardian.

LÄS ÄVEN: 

Taylor Swift lämnar Spotify – säljer 1,3 miljoner skivor första veckan

Taylor Swift-gate: Vi har betalat ut två miljarder dollar till artister, kontrar Spotify