Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Ge mig content som genererar en hunkig PT

Ge mig content som genererar en hunkig PT!


Idag fyller jag år. Den 14 november 1978 föddes jag på Nacka BB. En fantastisk dag för världen. Givetvis.

När man fyller skickar ett gäng företag som har tillgång till födelsedata ett e-mail som uppmärksammar din födelsedag. Några skickar postalt också. Jag får t.ex. varje år ett postalt utskick från Patricia där jag typ erbjuds att äta middag för 0 kr. Gulligt. Patricia är alltså båten som ligger och skvalpar vid Södermälarstrand där man blir packad bara att gå in i lokalen. Alkoholångorna är extremt påtagliga. Någon mörk kväll på nittiotalet har jag lämnat ifrån mig mina uppgifter tydligen och Patricia har lagt dem i en sjörövarskattkista på kontoret. Jag minns givetvis inte detta. (Eller så är det DR, så kan det vara, men det är i tanken mycket roligare om jag har lämnat mina uppgifter som förvarats i en skattkista.)

Jag frekventerar inte Patricia längre. Nä, nu besöker jag givetvis mediaställen som Riche i hopp om säljleads. Jag har alltid säljkepsen på mig. (Jag äter lunch där också – hör av dig så bokar vi in en lunch.)

Hur som, nu sitter jag ju här framför inkorgen och födelsedagshälsningarna från företagen som vill sälja på mig prylar och tjänster haglar in. Jag är rätt ointresserad. Facebook-hälsningarna från vänner intresserar mig mycket mer.

Alla vet ju – flest födelsedagshälsningar på Facebook vinner!

Tillbaka till födelsedagsmailen från företagen då. Det som gör mig något förbryllad är att de flesta är rätt kassa. Ointressanta och det är ju en riktig fail då företagen har värsta chansen att få min uppmärksamhet. Man kollar ju mailen lite extra denna dag för att se om det kommer in något oväntat och härligt mail från någon man absolut inte kunde tro minns lilla mig, och min födelsedag.

Jag väljer att lyfta ett exempel bland dessa födelsedagsmail. Det är SATS som mailar.

SATS vill gratta mig och ger mig 25 % på deras överprissatta sortiment av träningskläder, vattenflaskor och hänglås. Å, vad glad jag blir. Not.

Jag uppmanas att skriva ut mailet och ta med mig utskriften till gymmet för att erhålla rabatten. Jag undrar så vad ROI´n är på dessa utskick. Svenskarna är förvisso ett kupongfolk men jag tror att att de skulle kunna lyfta ROI´n rejält. Liksom maxa!

De har idag ”en-gång-om-året-chans” att leverera riktigt bra content för att få mig att t.ex. förlänga mitt medlemskap, köpa en PT och faktiskt komma till gymmet och köpa de överprisatta träningskläderna till fullpris.

Jag sitter och funderade på hur jag tycker att de skulle göra istället. Jag tycker de skulle vårda detta tillfälle och förse mig med inspirerande träningsinnehåll. Inget generellt krafs utan innehåll som är anpassat för just mig. En 36-årig kvinna som har lite dåligt samvete för att jag inte är där varje dag om man säger så (jag är övertygad om att det sitter en mängd 36-åriga brudar där ute som känner exakt som jag). Personligt och fint.

Kanske borde de tipsa om att ladda ner deras app för att skapa min egen träningsdagbok anpassad för MIG och hoppas att jag väljer att ha push-notiser aktiverat och där får jag mitt erbjudande om 25% på sortimentet. Någon annan dag.

Nu till det viktigaste – de skulle verkligen lyfta farorna och riskerna med att INTE träna – få mig att bli inspirerad men samtidigt rädd. Hota lite (funkar alltid på mina barn även om diverse ”uppfostra-barn-böcker” säger motsatsen).

Varför inte en liten undersökning från Harvard University (trovärdiga källor ger tyngd i innehållsmarknadsföring) som påvisar hur jäkla frisk jag kommer att bli och att det faktiskt inte är omöjligt att få en tonårsrumpa igen med hjälp av en 25-årig- och hunkig PT.

Och DÄR kommer födelsedagserbjudandet – jag får PT:n en gång. Då skulle jag lubba till gymmet.

De lägger dessutom den extremt sedvanliga, tråkiga och deppiga texten:

Gäller ej på köp av medlemskap, personlig träning eller sjukgymnastik och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Gäsp.

Vidare är ju möjligheterna till vettig uppföljning uppenbara. Mer relevant content och inbäddade hot att jag kommer dö en plågsam död rätt tidigt om jag inte tränar. Men på ett smakfullt och genialt sätt. Och sedan löpande när de vunnit min uppmärksamhet.

SATS, jag kommer inte till gymmet idag. Jag kommer lägga mina stålar på en riktigt fet lunch och inte era överprisatta träningskläder. Hade ni erbjudit mig kvalitativt och genomtänkt content hade jag kommit och sen ätit ett par salladsblad och en kycklingbit till lunch och kanske till och med kvistat ner till gymmet på lördagsmorgonen också. Och tjackat en dyr träningstopp.

Se hur jäkla viktigt det är att verkligen jobba igenom en content marketing-strategi. Analysera och skräddarsy.

Trots att SATS har medlemstidning i print är det, enligt min mening, det digitala som de borde lägga krut på. Där finns den primära målgruppen idag och i synnerhet i morgon. Och dessutom är det mer kostnadseffektivt än dyra medlemstidningar som ligger och skräpar under en hög av räkningar.

SATS, när jag fyller 37 år vill jag ha en hunkig PT.

OBS! Det är inte tjejen på bilden som har skrivit inlägget. Tyvärr. DS.

Läs också

Content Marketing – det nya svarta

Hur man lyckas med en content marketing strategi