Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nu har varumärkena hittat SnapChat - ExploreCurate

Nu har varumärkena hittat Snapchat


Snapchat fick stor uppmärksamhet när man lanserade 2011, men för de allra flesta blev den sociala ”photomessing” appen känd när man tackade nej till uppvaktningen från Facebook. Något som sedan ledde till att Facebook istället gjorde det historiska förvärvet av WhatsApp. Företaget värderas idag till 10 miljarder dollar.

Nu verkar varumärkena ha hittat poängen med Snapchat som har över 100 miljoner användare varje månad och över 700 miljoner s.k. snaps (foton som publiceras och försvinner) varje dag. 

Lacoste lanserar #SpottheCroc på Snapchat

snapchat lacoste explorecurate

Lacoste lanserar nu #SpotTheCroc kampanjen där man skickar en serie av fem korta videofilmer till sina Snapchat-kontakter under en tvåmånadersperiod. Användarna uppmanas att hitta en krokodil i filmerna, och skicka en snapback med den exakta platsen för att få en 20% rabattkod på Lacoste.com.

Det kan tyckas vara svårt att bygga en närvaro på Snapchat då bilder och videos försvinner…

Lacoste har lyckats vända det till sin fördel med en tävling. Men kanske att Snapchat ändå behöver skapa en ”profilsida” för företag som Facebook, Instagram har. Det ska bli intressant att se om företaget som är kända för att gå sin egen väg ändå kommer att göra det enklare för sina annonsörer att faktiskt få ut mer effekt av kanalen.

De 10 varumärkena som använder Snapchat mest

Andra varumärken som använder tjänsten för sin digitala marknadsföring är t ex ASOS, Audi och Heineken.

Snapchat varumärken explorecurate

Källa: L2, Foto: Beau Grealy

Läs också

#5 SnapChat. Hur du producerar innehåll för olika sociala mediekanaler (serie)

,