Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Ännu en "spotify-dödare" på ingång - nu är det allvar

Ännu en ”Spotify-dödare” på ingång – och nu är det allvar


Så vet vi då vad Apple planerar att göra med streamingtjänsten Beats Music, som företaget köpte i maj för den nätta summan tre miljarder dollar. Och det kan vara något som får de ansvariga på marknadsledande Spotify att fundera lite över framtiden.

I början av nästa år stoppar Apple in Beats som en del av sitt iOS och gör tjänsten direkt tillgänglig för hundratals miljoner iPhones och iPads.

Även om siffrorna för musikköp via nedladdningar i Apples iTunes visat vikande siffror de senaste åren, har företaget ändå en kundbas på över 200 miljoner användare i iTunes, vilket får Spotify att krympa vid en jämförelse. Beats Music hade vid Apples köp 110.000 prenumeranter. Prissättningen på den nya tjänsten är fortfarande okänd.

Det här är Apples första stora satsning på prenumerationsbaserad musikförsäljning och vad som gör det extra intressant är spekulationerna att lanseringen kommer att ske i samband med introduktionen av iWatch. Sannolikheten är naturligtvis stor att det kommer att finnas kopplingar mellan enheterna.

ExploreCurate.com har nyligen skrivit om Google och YouTube’s satsning på sin nya streamade musiktjänst.

En minst sagt het marknad för tillfället.

KÄLLA: Financial Times.

LÄS ÄVEN

Är det här största hotet mot både Spotify och YouTube Music Key

Flera nyheter när YouTube storsatsar på sin ”Spotifydödare”

Taylor Swift-gate: Vi har betalat ut två miljarder dollar till artister, kontrar Spotify