Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Rättviseförmedlingen inspirerade på sömnigt Content Day - ExploreCurate

Rättviseförmedlingen inspirerade på sömnigt Content Day


I går var det Content Day på Rigoletto i Stockholm.

Content Day anordnas av branschorganisationen för Content Marketing byråer – Swedish Content Agencies. Jag kom vid lunch och hade riktigt höga förväntningar som man har när det är branschorganisationen som anordnar. Hade förvisso tittat igenom talarna innan, kunde redan då känna att alla kanske inte var riktigt relevanta men jag förlitade mig på branschorganisationen och att de har koll och valet av talare skulle make sense.

Content Marketing är flummigt. Det är faktiskt det. Så det är inte helt lätt att ta in rätt talare. Content Marketing kommer i så många former då avsändaren har olika intressen.

Det som gläder mig är att fokus har ändrats lite från hur till varför och resultat.

Well, talarna då. Här hittar ni dem.

Rättviseförmedlingen Content day ExploreCurate

Jag fastnade särskilt för Rättviseföreningen som berättade om sin resa till framgång och uppmärksamhet.
Rättviseföreningen slår ett slag för kvinnor och att kvinnor bör och ska ta mer plats i samhället.
Seher Yilmas höll ett inspirerande tal som handlade om nå målgruppen genom content och lyckas med en stadig tillväxt trots obefintlig budget.

Per Holknekt gick på sist. Han är ju en otroligt intressant människa och entreprenör. Han är sin egen content marketing-plattform. Således kan det väl konstateras att content marketing inte behöver ske i sociala medier eller på en hemsida. Per behöver inte det.
Trots att Per är en grym talare och en inspirerande person kan jag inte se riktigt syftet med att ta dit Per på en content marketing day – men han är ett dragplåster och det var tur. Annars hade jag gått vid trefikat.

Tyvärr är sammanfattningen av dagen att det inte var fantastiskt. Många självklarheter, luddiga talare och ämnet content marketing glömdes bort. Jag blev trött och fokuserade på Twitter-flödet, att jag fick så sjukt ont i ryggen och att det var så vansinnigt kallt inne i salongen att jag befarade att en ny istid lurade runt hörnet.

Jag tycker också att det är en fail att inte ha Twitter-flödet synligt på en skärm på scen. Lätt grej att fixa och påvisar att engagemang kring dagen pågår samtidigt i sociala medier.

Nästa vecka är det dags för Content Summit i London. Hoppas det blir fett. Och att lokalen inte är anpassat för isbjörnar.

Läs också: Ge mig content som genererar en hunkig PT!

Läs också: Content Marketing är det nya svarta