Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Checklistan för dig som vill bli en bättre digital beställare - ExploreCurate

Checklistan för dig som vill bli en bättre digital beställare


Om ditt företag har en gammal hemsida är det troligtvis hög tid att fixa en ny. Men det är inte helt lätt att vara en bra beställare idag och tyvärr hamnar många företag i ”webbyråfällan”, d v s man får en ny tom hemsida, en hel hög med obesvarade frågor och en faktura.

Den digitala okunskapen på företaget är din chans att verkligen bidra – om du gör hemläxan ordentligt

Du behöver säkert extern hjälp, men se till att sätta dig in i ämnet själv.

Med nyvunna insikter blir du en mycket bättre beställare och på köpet skaffar du dig en värdefull position på firman. Inte bara under projektet utan för en lång tid framöver.

checklista exploreCurate

Checklistan

  1. Dressa upp

First impression last. Företagets hemsida behöver ett nytt utseende. Här är det lätt att gå bort sig och låta tycke och smak styra. Eftersom tycke och smak är individuellt riskerar du att få lika många åsikter som du har kollegor. Börja med vad hemsidan ska åstadkomma innan du ens nämner att projektet har startat.

  1. Ta bort ögonbindeln

Kolla vad dina besökare gör idag och jämför med vad du vill att de ska göra. Lär dig Analytics. Det här är en del av den förstudie du ska initiera och äga. Med fakta i handen kommer du att vinna de flesta diskussioner längre fram. Dessutom är det här du väljer att göra rätt eller fel.

  1. Ta en titt under huven

När uppdaterade företaget hemsidan senast och vet någon överhuvudtaget hur man gör? Se till att fixa ett modernt publiceringsverktyg, men börja inte med att välja ett. Det blir en del av rekommendationerna i din förstudie. Återigen handlar det om vad hemsidan ska åstadkomma.

  1. Mobilanpassa

Självklart ska den nya hemsidan vara mobilanpassad. Det kan betyda att den ska vara responsiv, men det kan också betyda att bara 3 av 30 funktioner ska vara med på den mobila sajten. Eller så är det en app. Hur vet man det? Förstudien såklart.

  1. Skapa bra innehåll

Viktigast av allt. Vad är det som gör din hemsida intressant att konsumera?

Här behövs en innehållsstrategi. Den kan du behöva hjälp med och bara insikten att det är dumt att starta en ”tidning” utan att veta vad den ska handla om är beundransvärd. Engagera de som kan innehåll internt eller externt.

  1. Bli kompis med sociala medier

Alla kommer inte att komma till dig om du inte börjar bli social. Bestäm dig för var du vill vara social och vad du vill prata om i de sociala kanalerna. Det är också nu du behöver bestämma hur du ser på ditt egen digitala varumärke.

  1. Fokusera på små och ständiga förbättringar

Någonstans där framme finns ett mål. Det är troligtvis synonymt med enorm framgång. Vägen dit består av ständiga förbättringar. Små och ofta. Se till att alla har den insikten. Det kan förändra hur ditt företag börjar se på utveckling generellt och det är mycket positivt.

Läs också:

Lägg champagnen på kylning inför din nästa Analytics-rapport

Företagens hemsida viktigare än rekommendationer

Hur bra är ditt företag på Facebook? Jämför dig med andra företag