Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
90-talisterna kommer förändra världen - ExploreCurate

90-talisterna kommer förändra världen


90-talisterna är 30 procent fler än en genomsnittslig 10-årskull, precis som 60-talisterna och 40-talisterna. När så stora delar av befolkningen går in i en ny livsfas påverkar det både konsumtionen och samhället. Bisnodes analytiker har tagit fram en kartläggning av 90-talisternas köpbeteende.

90-talisterna är den första generation som växt upp med Internet. Det påverkar deras sätt att leva och investera.

90-talisten ser världen som sitt hem, via Internet har de vänner i hela världen, ny kunskap är ständigt tillgänglig och de kan köpa det de vill ha från världens alla hörn. De är en oerhört påläst och kompetent målgrupp som ofta vet mer än säljaren i butik och vad som står på företagets hemsida, säger Per Selin, senior analytiker på Bisnode.

Innan de köper en produkt gör de en marknadsundersökning på Internet och involverar sina vänner i köpbeslutet. När de har bestämt sig för vilken produkt som är bäst och mest eftersträvansvärd tar de reda på var de kan få tag på den till det bästa priset. När de får hem varan berättar de det i de sociala medierna och sprider på så sätt varumärket. Köpprocessen sker sömlöst mellan Internet och fysiska möten och de handlar gärna utomlands.

90-talisterna kommer förändra världen

90-talisten köper varan av det företag som ger dem den information de vill ha, gör det lätt för dem att dela med sig av informationen och sedan lyckas övertyga dem om att de har det bästa erbjudandet. Allt oftare vinner företag utanför Sverige affären.

– De unga är ofta trendsättare och vi har redan sett hur 90-talisternas beteende sprider sig till de äldre generationerna. Vi har börjat streama både film och musik, och vi handlar allt mer över nätet, även på e-handelsplatser som inte är svenska. 90-talisterna kommer att förändra världen och företagen måste anpassa sig till dem, säger Per Selin. Han hävdar också att det är 90-talisterna  som kommer förändra världen. De är så många att företagen måste anpassa sitt sätt att vara till dem.

Kända 90-talister:
Kenza, Blondinbella, Bill Skarsgård, Molly Sandén

Källa: Bisnode

Läs även

Webben är ingen jävla skönhetstävling

Årets julklapp 2014, ,