Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Print är döende - Digital Content Marketing FTW! - ExploreCurate

Print är döende – Digital Content Marketing FTW!


Frågan som ständigt ställs på content marketing-konferenser är, vad är content marketing egentligen? Alla har sin egen åsikt beroende på vilket företag de representerar. Varför? Jo, content måste skräddarsys efter verksamheten. Gemensamt är dock – de flesta har fattat att Content Marketing är oerhört viktigt för att överleva.

Nedan försöker jag reda ut begreppen i den mån det går:

Vad är content marketing egentligen? Varför är det viktigt? Vem vill man ska bry sig om det och vad vill man att de ska bry sig om?

Egentligen är det samma frågeställningar som en journalist alltid har haft: Vem? Vad? När? Var? Varför? Grundfrågorna till att producera och leverera en riktigt bra historia.

Vem behöver fundera på detta med Content Marketing på ditt företag?

Som jag ser det är det primärt marknadsavdelningen – i synnerhet den som har titeln Digital Marketing Manager. I dessa dagar bör man vara digital för där finns kunden i de flesta fall. Jo, jag vet att de traditionella kundtidningarna i print fortfarande har en stark ställning inom vissa branscher, ICA´S Tidningen Buffé är ett sådant exempel.

Marknadsavdelningen måste börja med att implementera och kommunicera vikten av innehållsmarknadsföring internt. Företagskulturen måste ändras i många fall. En stortavla på stan gör mest troligt inte det jobb som den gjorde för 10 år sedan även om ganska många klamrar sig fast i det för ”det funkar bra för oss”. Visst, men frågan man bör ställa sig är ”kan de vara så att innehållsmarknadsföring skulle fungera ännu bättre?”.

Världen har förändrats drastiskt och för att få kundens förtroende och uppmärksamhet så bör man bli mer digital.

Vägen från stortavla till faktiskt köp är oändligt lång i jämförelse med att gå digitalt. Ofta är köptillfället bara ett par klick bort. Det handlar om minuter. Om man har bra, trovärdigt och vettigt content vill säga.

Vad är content marketing då?

Som jag ser det är content marketing processen att kontinuerligt publicera innehåll som folk vill ha. Annonsering i form av ”Köp 2 betala för 1” tenderar att irritera folk istället för att föda intresse. Annonserna stör mer och skapar irritation. Själv stör jag mig vansinnigt mycket på all annonsering för spelbolag. Vidriga.

Rätt content hjälper er att generera en relation till ert varumärke.

Nyckelorden är:

Kontinuerlig publicering, kundfokuserat material som genererar kännedom och förtroende. Innehållet ska i slutändan givetvis generera tillfredsställande ROI.

Hur ser verkligheten ut?

Traditionell marknadsföring är döende. I USA har hela 86% valt att skippa annonsering i TV. Amerikanska tidningar har förlorat $40 miljarder i intäkter de senaste 10 åren. Video digitalt ökar kraftigt och det går i en rasande fart och det gäller också mobilanvädningen.

Sen finns ju de som hävdar att print inte alls är döende men jag tror att det är så i de flesta fall.

Bilden blir ju rätt klar av dessa siffror. Alla måste tänka om och detta måste ske rätt snabbt om man vill behålla sin marknadsandel och få den att växa med hjälp av det digitala landskapet.

Så kör! Idag. Digital Content Marketing FTW!

Läs också:

Forbes listar digitala trender inför 2015

Vågar du tillämpa ”insane honesty” i ditt content?

Ge mig content som genererar en hunkig PT!

90-talisterna kommer att förändra världen