Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 logiska Content marketing trender 2015 - ExploreCurate

3 logiska Content marketing trender 2015


Cisco har följt upp sina Content marketing aktiviteter i Q3 där en videosatsning i egna kanaler var central. Man har genererat över 1 200 leads och uppnått en direkt kopplad försäljning på mer än 13 miljoner dollar.

Cisco gör det allt fler företag inser att de måste göra. Börja mäta och koppla sin innehållsmarknadsföring till leads och försäljning. Vi väntar på fler bra exempel 2015.

Inför 2015 ser jag 3 tydliga trender inom Content marketing

Trend # 1: Mäta och spåra ROI

En färsk rapport från Content Marketing Institute visar att bara 48 % av företagen har en dokumenterad innehållsstrategi och av dessa är det bara 21 % som lyckas spåra ROI.

mäta content marketing explorecurate

2014 var året då alla företag la ut egna filmer på Youtube. 53 % av alla filmer har fått färre än 500 visningar (och merparten av dessa troligtvis från egna led…).

Den första trenden 2015 handlar om att det blir oerhört viktigt att företagen börjar att mäta värdet på sitt sin innehållsmarknadsföring och på riktigt börjar värdera de insikter som mätning och analys av innehållet faktiskt ger.

Trend # 2: Varumärkena tar hem kontrollen över distributionen av innehållet

Många varumärken har i år provat automatiserad distribution och har därmed också i de flesta fall släppt ifrån sig värdefull användardata.

Många varumärkena har investerat i eget premiuminnehåll och flera har fått tydliga och positiva reaktioner på det relevanta innehållet.

Den andra tydliga trenden 2015 handlar om att varumärkena blir ännu bättre på att skapa riktigt bra innehåll, att man i högre utsträckning använder sina egna kanal för ”första publicering” och att man också förstår att använda användardata som förhandlingsvaluta med aktörerna inom köpta kanaler.

Trend # 3: Multiscreen

Idag är fortfarande det mesta innehållet skapat för att konsumera på datorn samtidigt som 2014 har varit året då det mobila användandet gick förbi desktop och TV.

multi-screen explorecurate

Varumärken som ligger i digital framkant har börjat anpassa sitt innehåll och sina konverteringsmekanismer till mobila enheter, men den stora massan ligger hopplöst efter.

Den tredje tydliga trenden 2015 handlar om varumärkenas anpassning till multiscreen.

Innehåll och interaktion kommer att anpassas efter vårt beteende och i realtid.

Det kommer att ställa stora krav på de som ansvarar för innehållet. På de som skapar själva storyn, de som mäter och analyserar och de interaktionsdesigners och utvecklare som nu börjar ta plats på företagen.

Läs också:

5 definitioner av Content marketing

93 % tror att content marketing är nödvändigt

Print är döende – Digital Content Marketing FTW!