Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Snart kommer Google för barn - ExploreCurate

Snart kommer Google för barn


Allt innehåll på nätet är inte särskilt barnvänligt. Nu ska Google göra sina tjänster mer barnvänliga. Från och med nästa år kommer företagets mest populära tjänster släppas i barnversion, skriver USA Today.

– Den största motivationen på insidan av företaget är att alla skaffar barn, så det finns ett tryck för att förändra våra produkter så att de blir roliga och säkra för barn, säger Pavni Diwanji, som leder initiativet på Google, till tidningen.

– Vi förväntar oss att det kommer att vara kontroversiellt, men sanningen är att barnen redan har den här teknologin i skolan och hemma, säger hon.

När den släpps eller vilka tjänster det gäller har inte Google kommunicerat ännu. Men bland företagets mest populära tjänster finns själva söktjänsten, Youtube och operativsystemet Android.

Siktet är inställt på barn från 12 år och neråt. Pavni Diwanji säger att det handlar inte om att skapa tjänster för att samla användarinformation om barn, utan att hjälpa familjer coacha de minsta på nätet.

Läs även

En ny anka utmanar Google på hemmaplan

Forbes listar sex digitala trender inför 2015

, , ,