Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Facebook stryker nyhetsmedia medhårs - ExploreCurate

Facebook stryker nyhetsmedia medhårs


Facebook fortsätter jobba på sin strategi att bli publicisternas största (och enda) kanal för distribution av nyheter i sociala medier.

Samtidigt fortsätter diskussionerna i nyhetsbranschen gå heta huruvida det är klokt att göra sig så beroende av en aktör som man helt saknar möjlighet att påverka.

Då dyker det upp nyheter från Mark Zuckerberg & co som får vissa nyhetsmedier att slicka sig om munnen. I precis rätt ögonblick, naturligtvis.

ExploreCurate skrev tidigare om ”Dark social”, den digra oidentifierade mobiltrafik som fått många ansvariga att klia sig i huvudet. Inldningsvis misstänktes kommunikationsappar, typ WhatsApp och SnapChat, som de stora bovarna, men sedan visade tester hos bland andra tidskriften The Atlantic att det till största delen handlade om trafik från Facebooks mobilapp.

Nu är den buggen åtgärdad och trafiken från appen innehåller nu den saknade avsändaren – referral – och i sann självsäker Facebook-anda konstarer man nu att ”publishers may see an increase in iOS mobile traffic from Facebook”. En fix för Android är också på gång.

I förra veckan presenterades också ett antal förbättringar för publicister och andra företag med en Facebook Page.

Interest targeting, som innebär en möjlighet att styra postningar mot olika målgrupper bland de som Gillat sidan.
Post End Date, är spciellt intressant för publicister, eftersom det nu finns möjlighet att sätta ett publiceringsdatum samt även datera när en post ska plockas bort från flödet.
Insights, vertyget som sammanställer data om länkar som delas, förbättras ytterligare med en ”URL-rapport” där Page-ägaren kan se vilka som delat populära inlägg.

Intressantast för publicister är dock den nya sökfunktionen, där det finns möjlighet att leta fram innehåll i flödet via specifikt ämne och få svar i form av förutom Facebook-inlägg, även artiklar, videos och bilder.

Användare som missat en nyhet, kan nu lätt söka fram vad som passerat i flödet. Nyheter, utlovade redan i somras, som vässar Facebook som kanal för nyhetsdistribution, men också resulterar i ett växande beroende.

Publicister kliar sig i huvudet, Facebook stryker dem medhårs.

LÄS ÄVEN

Facebook vill skydda dig från pinsamma fylledelningar

Nyhetssajterna ännu mer beroende av Facebook

De tre sätten du ska mäta sociala medier på och 15 verktyg som hjälper dig göra det

,