Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så använder 5 kända företag Twitter som kundservicekanal - ExploreCurate

Så använder 5 kända företag Twitter som kundservicekanal


Ett tag var sociala medier väldigt hypat som den nya kanalen för kundservice. Det har blivit lite tystare kring ämnet, men det kanske mest beror på att det är så självklart att sociala medier måste vara en del av kundservicekommunikationen.

Här är 5 stora, kända företag som prioriterat Twitter som kanal för sin kundservice.

1. Xbox Support

Xbox Support on Twitter

@XboxSupport är kända för sin snabbhet på Twitter där de har svarat på 5 000 frågor under en vecka med en snitt svarstid på 2 minuter och 42 sekunder! Kundservicepersonalen avslutar sina tweets med sina initialer och deras namn är listade på supportsidan.

2. Nike Support

Nike Support on Twitter

@NikeSupport är en dedikerad supportkanal som kompletterar @Nike. Nike har profilerat sig med att supporten är bemannad av träningsexperter som finns där för att hjälpa kunderna 7 dagar i veckan. Här handlar det inte bara om skor utan också om träningstips mm.

3. Amazon Help

@AmazonHelp on Twitter

@AmazonHelp är öppen 7 dagar i veckan och har förvånansvärt få följare sett till den stora kundmassan som Amazon har. Svaret finns troligtvis i att kunderna är väldigt online-kunniga och att många av frågorna hanteras innan de ställs. Supporten på Amazon är kända för att vara väldigt serviceinriktade. Som den här dialogen är ett bra exempel på.

4. Zappos.com

Zappos.com on Twitter

@Zappos_Service kompletterar @Zappos och är bemannad 24/7. Här använder supportpersonalen Twitter som om de vore DJ’s på en radiokanal när de ”påar” och avslutar ett supportärende. Zappo förstärker sitt varumärke där alla anställda är ambassadörer och marknadsföringskanaler.

5. ComcastCares

ComcastCares on Twitter

@ComcastCares kan vara en riktigt bra förebild för Comhem, Viasat, Telia m.fl. Här letar man upp missnöjda kunder för att försöka hjälpa och vända dem och här har varenda supportpersonal sin egen supportkanal på Twitter! T ex @ComcastWill och @ComcastCamille.

Källa: Practical Ecommerce

Läs också:

65 digitala mediaexperter säger sitt om journalistikens 2015

Så fixar du en digital detox under ledigheten

Ge mig en nyhets-DJ … så dör webben före papperstidningen