Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Är en bjudfylla content marketing? - ExploreCurate

Är en bjudfylla content marketing?


När det gäller marknadsföring, i synnerhet inom B2B, är event ofta ett element. De flesta marknadsförare inom B2B anser också att events är viktigt. Är IRL-events content marketing kanske du frågar dig? Jag anser att det absolut är det om eventet följer en bredare digital content marketing-strategi.

Man ska inte underskatta det personliga mötet. I kombination med content marketing kan du mest troligt maximera dina leads.

Events är ett grymt alternativ när inte det digitala räcker till. Om ni redan har events med i er marknadsplan är det idé att verkligen säkerställa att dessa utgör en del helheten. Jobbar ni inte med events idag bör ni titta hur det digitala funkar och identifiera var det tar stopp och utvärdera om det är här ni ska satsa på events.

Släpp aldrig fokus från att eventet är en del i en bredare content marketing-strategi.

Då digital innehållsmarknadsföring ofta är mer kostnadseffektiv i jämförelse med att köpa annonsplatser i traditionell form så frigör detta stålar.

Dessa stålar kan förslagsvis investeras i det personliga mötet då ni faktiskt skapar bestående innehåll under själva eventet för vidare content marketing. Samtidigt får ni chansen att träffa potentiella och befintliga kunder.

Viktigt är alltså dokumentera eventet genom att t.ex. filma. Vips så har ni material att inkludera vidare i er innehållsmarknadsföring.

Föreläsningar och intervjuer är material som kan leva länge och stärka ditt innehåll. Många missar den biten och fokuserar enkom på att genomföra eventet.

Ge deltagarna möjlighet att producera innehåll live under eventet genom t.ex. en #hashtag som är unik för arrangemanget. Här får ni användargenererat innheåll och har öppnat för dialog. Mycket bra. Om ni kan är det fantastiskt en form av event community där alla har möjlighet att vara aktiva. Det är även tacksamt för vidare innehållsmarknadsföring och kontaktutbyte.

Att avsluta sitt event med festligheter är alltid välkommet och trevligt.

Och visst blir det mer avslappnat när man kan sitta ner och ta ett glas vin och ta av sig ”leka-kontor-västen” och i en mer lek(full) roll vara kreativa och låta nya affärsmöjligheter ta form.

Således kan man säga att ett event i kombination med bjudfylla faktiskt kan vara content marketing.

keep-calm-and-party-on-1151

 

Läs också:

Här är chcklistan för alla som ska rekrytera en content manager

Restaurang Riche en plats för framgångsbyxor, salongsberusning och grym content marketing

Ge mig content marketing som genererar en hunkig PT!