Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Ny ranking: Nyheter24 Sverigebäst i sociala medier - ExploreCurate

Ny ranking: Nyheter24 Sverigebäst i sociala medier


Nyheter24 är överlägset bäst i sociala medier när 15 av landets rikstäckande nyhetsmedier rankas av Rival IQ och Eljester.

Med 32 av 40 möjliga poäng, tilldelas de bedömningen ”Superior Social IQ, och i det närmaste utklassar DN, Expressen, TV4 Nyhetsmorgon som alla får nöja sig med ”High Average Social IQ”.

Underlaget för rankingen baseras på spridningen i plattformarna Facebook, Twitter, YouTube och Instagram, men extra poäng har även tilldelats för aktivitet på LinkedIn och Google+.

Nyheter24 får beröm för sitt ”digitala DNA” och på det sätt de i sitt arbete rör sig mellan de fyra analyserade kanalerna, medan övriga traditionella media har tydliga svårigheter att lyckas utanför Facebook.

Däremot konstateras det att svenska medier är duktiga på just Faceboook och Instagram, klart bättre än det globala snittet.

Rent generellt sett blir svensk media blir allt bättre i sociala medier och många använder sig av fler än en kanal för att nå sin publik och öka sin journalistiska räckvidd. Facebook och Twitter är de enda plattformarna som används av alla i undersökningen.

– SVT Nyheter är i en klass för sig när det gäller engagemanget på Facebook. ETC:s andraplats är imponerande, med tanke på storlek och räckvidd.

– Den ganska färska nyhetstjänsten Omni imponerar på Instagram, där man ligger långt över branschsnitt. Både TV Nyhetsmorgon och TV4 Nyhetsmorgon visar att närvaron i kanalen är betydelsefull och genererar mer engagemang än t ex på Twitter.

– Svenska medier är generellt sett dåliga på Twitter, klart under branschsnittet. Detta trots att plattformen är den där aktiviteten är som störst, men bedömningen av engagemanget ligger klart under Facebook och det globala snittet.

– Aftonbladet toppar Twitterlistan, men diskas på grund av arbetet med en kampanj, som krävde retweets av besökarna.

– YouTube utnyttjas inte till fullo och svensk nyhetsmedia måste jobba fram bättre strategier för kanalen. Endast åtta i undersökningen är närvarande på YouTube.

RRI-Sweden-Final-Scores

Ladda ner hela rapporten här.

LÄS ÄVEN

LinkedIn – företagens primära val för content marketing

Vakna! Här är bästa tiderna att posta i sociala medier

Sökes: Influencers inom e-handel, mobilt och UX