Inofficiella VM i reklamfilm – bästa filmerna från årets SuperBowl

,
#likeagirl en av fera starka filmer från VM i reklamfilm aka SuperBowl

Social good och sharing is caring drar McDonalds på i sin film om slumpvist utvalda betalningsmetoder. ”Idag kostar din hamburgare att du ringer din mamma och säger att du älskar henne”. Fint.

Hur stämda hade Carl Jrs Burgers blivit i ett annat land. Får ett extrapris för otroligt sexistisk film. Hur upprörd blir du?

Dove har gjort känslofyllda filmer riktade mot kvinnor. Här kommer en film där inte ett öga är torrt efteråt. Nu mot pappor om vad som verkligen gör en man stark. Ta fram näsduken och klicka.

Ett inslag av Sverige kommer i Victorias secret’s film med copyn ”From Stockholm to Singapore” i en slide. ”What is that Stockholm-place?”, frågar sig kanske större delen av publiken.

Årets kattungar kommer från Friskies.

Snickers fortsätter på temat att du är lite kinkig som hungrig, men blir dig själv när du äter en Snickers. Lite långsökt för oss som aldrig tittat på The Brady Bunch.

Doritos tog till folkets röst och spelade in en bunt filmer där besökarna sedan fick rösta på sin favorit som sedan visas på SuperBowl. Här är min favorit.

Bilmärken brukar alltid göra nya exklusiva filmer för SuperBowl. Vi minns till exempel The Force från Volkswagen. I år gör bland annat Toyota en film med Muhammad Alis röst.

Starkaste filmen är kanske den från Always som fortsätter #likeagirl-kampanjen om att uttrycket ”kasta som en tjej” skulle vara en förolämpning och nedsättande.

Kolla in hela listan med reklamfilmer från SuperBowl hos CBS