Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Insikter från DIGIDAY Publishing summit Europe - ExploreCurate

Insikter från DIGIDAY Publishing summit Europe


Magnus Hultman som är VD på svenska Sprinkle har nyligen varit på DIGIDAY Publishing Summit Europe i Monaco och har tagit sig tid med en spaning till läsarna på ExploreCurate.com.

Magnus Hultman Sprinkle - ExploreCurate

Konferensen har omfattat ett tjugotal föreläsningar med olika teman där publicister berättade sin story varvat med frågestunder och rundabordssamtal vilket gjorde eventet intimt. Kring publicisterna svärmade alla teknikleverantörer som hökar, så även jag. Dock ska sägas att jag inte hade budgeten att svärma lika hårt som de stora Ad tech bolagen, det kostar att ligga på topp i Monaco. Här är mina insikter från Monaco:

4 tydliga trender

1. Internationalisering

Som digital publicist är din räckvidd globalt. Oavsett om du är en lokal publicist så finns det ytterligare räckvidd att nå och då behöver man ha en plan för att kunna tjäna pengar på den trafiken.

2. Data

Oerhört imponerande datainsamlingsstrategier hos flera av mediehusen. Med besöksdata skapas också möjligheter till differentierade prissättningar och högre intäkter. Att samla data är svårt och kostsamt men gör man inte det väntar kvävningsdöden.

3. Native

Alla talar om det, de flesta har en plan och få tjänar oerhört bra med pengar på det. Forbes i USA och Groupe Express i Frankrike uppskattar att de redan idag får 1/3 av sina digitala intäkter från Native och det kommer att växa. Många har startar in-house produktionsbyråer och det diskuteras flitigt om möjliga konfliktsituationer. Alla är oerhört överens om behovet av tydlighet i hur det presenteras och varför man gör det.

Läs även:

Native advertising och mobilen – en växande trend

3 saker du inte fattar om Native Advertising

NY Times och native advertising – en tuff resa

4. Ad fraud/ad block

Låter tråkigt och känns som ett begränsat problem men har de senaste åren blivit ett mycket stort problem för publicister, teknikleverantörer och annonsörer. Om det inte adresseras kommer det att urholka trovärdigheten kring det digitala annonserbjudandet. Ad-fraud kan även hos premiumpublicister vara 30-40 % av totala volymerna där leveranser till annonsörerna blir ifrågasatta och sätter press på priserna. Genom att ta tag i problematiken kan priserna höjas på sikt. Ad-block är känsligt och strategierna många hur man ska ta tag i det. Från att stämma Ad-block leverantörer (Frankrike) till att blocka innehåll (Spanien) eller bara ignorera (övriga länder) så måste det adresseras.

Läs även:

Annonsfinansierad annonsblockering – hur adblockers tar betalt för att släppa igenom annonser

Om DIGIDAY Publishing Summit Europe i Monaco

När: 4-6:e februari

Var.  Fairmont Hotell i Monaco

Deltagare: Ca 150 europeiska publicister och teknikleverantörer

Temat för konferensen är The Great Transition vilket känns senkommet med tanke på den påverkan den digitala påverkan redan haft på de medverkande publicisterna.

I princip alla de stora europeiska mediehusen i UK, Frankrike, Tyskland till Irland och Grekland var på plats men också ett antal av amerikanerna, t ex Forbes, Business Insider och Hearst.

Tack Magnus!

Vill du också bidra med ett gästinlägg ska du kontakta Harvey direkt på harvey@explorecurate.com.

,