Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Lär av BuzzFeed: Optimera dina rubriker och locka besökarna - ExploreCurate

Lär av BuzzFeed: Optimera dina rubriker och locka besökarna


Efter en eller ett par timmars slit med en artikel, kan man andas ut, slappna av och fokusera på annat. Eller?

Tyvärr inte, det är då jobbet börjar. En fyndig rubrik och en trevlig bild som illustration har väl inte alltid haft högsta prioritet, men det är nya tider nu och lite extra ansträngning kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande.

Det är i princip den enda sättet vi har att kontrollera presentationen av innehållet, säger Ky Harlin på BuzzFeed. För att en användare ska granska en artikel på BuzzFeed, måste de först klicka på en rubrik eller en miniatyrbild på sajten eller i sociala medier, så det är vårt sätt att locka folk.

Enligt sajten Upworthy kan en bra rubrik vara skillnaden mellan ett par tusen och en miljon läsare av en artikel. Optimeringen av bilder kan göra underverk för din SEO.

Både BuzzFeed och Upworthy lägger ner mycket kraft på detta. Och det handlar inte bara om att jaga klick, viktigast är delningarna i sociala medier, kärnan i BuzzFeeds affärsmodell.

BuzzFeed har också verktyg inbyggda i sina redaktionella system, som ger redaktörer möjlighet att testa olika rubriker. Under första timmarna efter publiceringen, får besökare på sajt eller artikelsida slumpmässigt utvalda varianter av rubriken.

Sedan jämförs rubrikerna med varandra, klick och delningar studeras, och slutligen återstår en eller två förslag som sedan används.

Upworthy arbetar på ett liknande sätt, redaktörer producerar upp till 25 olika rubriker för artiklar inför publiceringen. Sedan väljer sajtens ”content-team” ut ett antal favoriter som testas mot varandra.

Och det finns intressanta exempel på att det är en framgångsrik metod. En YouTube-video, som ursprungligen publicerades i en kanal för The Iowa House Democrats, visades en miljon gånger. Upworthy lyckades öka den siffran till 17 miljoner. Bara genom att ändra rubriken.

Zach Wahls speaks about family” blev ”Two lesbians raised a baby and this is what they got”. Kommentarer överflödiga.

När det gäller sociala medier som Facebook och Twitter, menar Hardin att optimeringen av rubriker och miniatyrbilder fungerar bra utan ytterligare korrigeringar, men för andra växande plattformar som Instagram, Vine eller SnapChat krävs nya metoder. De är inte ämnade för länkning tillbaka till sajterna utan har som mål att generera engagemang på plattformarna själva, med taggar, delningar och kommentarer.

BuzzFeed har till och med startat en helt ny redaktionell avdelning som specialiserar enbart sig på detta.

Så, tveka inte, lägg ner lite tid på rubriken till din artikel, jobba fram alternativ, (använd BuzzFeed som exempel) publicera, studera statistiken i Facebooks eller Twitters analysverktyg, korrigera och försök hitta en egen mall som attraherar just dina besökare. Värt varenda öre!

LÄS ÄVEN

Delningar i sociala medier: BuzzFeed sopar banan med konkurrenterna

Fem saker varumärken bör veta om samarbetet Twitter & Google

Madonna har släppt ny musikvideo på SnapChat

KÄLLA: Contently