Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
“Pinterest is huge. It’s giant” - och gissa vilka som fattat det? - ExploreCurate

“Pinterest is huge. It’s giant” – och gissa vilka som fattat det?


Pinterest är inte bara mode, mat, heminredning, smycken och hantverk. Det är humor också. Och inte lite heller.

Det bildbaserade sociala nätverket har nu vuxit och klättrat upp som den näst största sociala trafikkällan hos sajten BuzzFeed (efter Facebook förstås).

Pinterest is huge. It’s giant. De flesta publicister ser inte Pinterest som en potential trafikkälla, säger Dao Nguyen, BuzzFeed.

BuzzFeed optimerar sedan två år tillbaka innehåll för Pinterest och har en intern ”Pin Ops”-grupp som ständigt jobbar med att förbättra resultatet. Intressant är att humorrelaterat innehåll har stor framgång på Pinterest och av de 100 artiklar som gerenerar mest trafik är 30 procent av den typen.

– Pinterest har sin distinkta rytm. Men den håller på att snabbas upp, säger Tony Haile på Chartbeat. Jämfört med Facebook och Twitter är Pinterest en sköldpadda.

Mer än hälften av BuzzFeeds trafik från Pinterest genereras av poster som är mer än två månader gamla. Tidigare tog det åtskilliga veckor för innehåll på Pinterest att bli ”viralt”, men nu toppar en stor del av trafiken redan under första veckan.

BuzzFeed jobbar också specifikt med sociala kopplingar på sina sajt. Besökare som anländer till sajten från Pinterest desktopversion möts av en större Pinterestknapp på bekostnad av Twitterknappen. En detalj som fördubblade delningarna. För mobila besökare visas en Pin-knapp när besökarna rör sig över bilder, vilket tiodubblade delningarna.

LÄS ÄVEN

Så här ser det ut när IKEA kör native på BuzzFeed.com

Vox och BuzzFeed bör tas på allvar efter Obamaintervjuerna

Lär av BuzzFeed: Optimera dina rubriker och locka besökarna

KÄLLA : Forbes.