Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Nu är tiden inne för alla företag att också lära sig Snapchat - ExploreCurate

Nu är tiden inne för alla företag att också lära sig Snapchat


Snapchat är den irriterande kusinen från landet som gjorde entré genom att tacka nej till ett jättebud på 3 miljarder dollar från Facebook i november 2013.

3snapchat_facebook

Sedan dess har rubrikerna mest handlat om nya funktioner och affärsmodeller. Nyligen lanserade Snapchat ”Discover” som är en videokanal från kända mediebolag som ESPN, CNN, Yahoo, Vice, Comedy Central m.fl.

Svårt för marknadsförare att se poängen med Snapchat

Snapchat har inte direkt flirtat med marknadsförare och för att citera Jakob Mjöbring på Folkbladet är det inte så konstigt:

1) Publiken är relativt ung, yngre än vad de flesta marknadsförare söker, det är åtminstone vad vi tror eftersom det inte riktigt finns siffror för Sverige på det.

2) Du måste, fram tills nu, aktivt ha valt och släppt in mig i ditt nätverk för att jag ska skulle kunna skicka något till dig.

3) Appens sätt att kommunicera – du skickar över en film som mottagaren kan se en gång, sedan försvinner den – har inte riktigt tilltalat oss som arbetar med marknadsföring.

Men nu behöver alla marknadsförare lära sig Snapchat och här är en en gratis grundkurs

Är Snapchat början på ett helt nytt TV-landskap?

Ja, den frågan dyker vi djupare ner i Veckans digitala insikt som du prenumererar på här:

Läs också:

Madonna har släppt ny musikvideo på Snapchat

Nu har varumärkena hittat Snapchat

#5 SnapChat. Hur du producerar innehåll för olika sociala mediekanaler (serie)