Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Skadar native advertising medias förtroende? - ExploreCurate

Skadar native advertising medias förtroende?


Native advertising fortsätter att vara hett under 2015. Annonsörerna förväntas öka investeringarna med 35 procent under året. Men allt är inte klang och jubel. En avgörande faktor för resultatet är konsumenternas förtroende för publicister som erbjuder native advertising.

Enligt en marknadsundersökning gjord av CivicScience anser 61 procent av de utfrågade att sponsrat innehåll skadar medias trovärdighet och 48 procent är oroade över att den objektiva journalismen påverkas. Samtidigt tycker 47 procent att annonsering är det bästa sättet att finansiera innehåll i tidningarna.

Konsumenterna är alltså minst sagt ambivalenta i frågan.

CivicScience

 

Sajten Contently är inne på samma linje. Enligt deras egna undersökningar litar inte 54 procent av läsarna på sponsrat innehåll. Två tredjedelar har känt sig lurade när en artikel de läst visat sig vara varumärkessponsrad.

 Debatten kring tydligheten vid publiceringen av native ads pågår kontinuerligt. IAB – Interactive Advertising Bureau – framhäver vikten av att sponsrat innehåll måste använda ett språk som kommuniserar sponsorskap, tillsammans med grafiska markeringar tillräckligt stora för att kunna uppmärksammas på alla plattformar.

Ett varumärke måste förse konsumenterna med riktiga verktyg genom information, utbildning och underhållning, menar Ben Young, från analysföretaget Nudge. Men denna transparans ska inte vara begränsad till varumärken. Nudge råder även publicisterna att utbilda sina läsare, helst redan första gången de publicerar native ads, om vad de kan förvänta sig.

Rekommendationen är att publicera information nära själva innehållet, av samma typ som publicister använder idag för att informera om att cookies används på sajterna.

Konsumenterna varken vill eller behöver bli lurade. Statistiken visar att besökarna klickar på och delar bra innehåll, oavsett vem som betalar för eller publicerar det, konstaterar Stephanie Losee på Dell, ett företag som två gånger publicerat native advertising i New York Times.

Men, viktigast för marknadsförare är att primärt lära sig att förstå hur konsumenterna tänker, vilken typ av sponsrat innehåll de föredrar. Då får publicister och varumärken den insikt de behöver för kunna optimera aktuella och framtida kampanjer, säger Ben Young.

Här är lite andra intressanta siffror från CivicScience:

fund-objective-journalism-1

concerned-preserving-objective-professional-journalism-news-reporting-1

concerns-information-share-online-1

feel-web-companies-ad-networks-online-behavior-search-history-target-ads-1
KÄLLA: Contently