Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så använder du vetenskapen för att lyckas med din content marketing (från ICC San Francisco) - ExploreCurate

Så använder du vetenskapen för att lyckas med din content marketing (från ICC San Francisco)


Dr. Carmen Simon körde en riktigt intressant presentation nyss på Intelligent Content Conference här i San Francisco. Poängen med hennes presentation var att vi inte ska glömma att snegla på vetenskapen när vi producerar vårt content. Hur fungerar hjärnan och hur fastnar man i någons minne. Jag skriver om det i min checklista inför en rekrytering av en Content Manager.

Från checklistan:

Alla som arbetar med marknadsföring gör det för att förändra människors beteende. Content Managers är inget undantag och därför finns det en stor poäng att  alltid vara uppdaterad kring den senaste forskningen inom beteendepsykologi och integrera insikter i sitt innehållsarbete.

Carmen Simon

Största behållningen från Dr. Carmen Simon’s keynote var insikten att de som kommer i kontakt med ditt content och faktiskt läser det kommer bara ihåg runt 10 %. Om ens det. Du ska m a o vara glad om din publik kommer ihåg 10 % (!). Utmaningen ligger alltså i att vara så supertydlig att du lyckas förmedla det du vill i bara 10 % av ditt innehåll. Puh!

4 insikter om att lyckas med bara 10 % av innehållet

#1 Tänk på att ditt content ska vara utformat så att det är tacksamt att dela och sprida vidare. Både vid fikapausen på jobbet och i sociala medier. Det är en utmaning.

#2 Glöm inte att content marketing handlar om att få de som tar del av det att ändra ett beteende och andras.

#3 Fundera på vad du vill förmedla. Är det en känsla som du vill att målgruppen bär med sig efter ha tagit del av ditt content eller är det en liten del som du vill ska aktivera en delning?

#4 Om du skapar bra innehåll (givetvis) med frekvens skapar du fler så kallade minnespunkter och chansen är större att du lyckas pricka de där 10 %:en som driver försäljning. Less is not more.

Det krävs mod att bryta mot normen

Det är viktigt att förstå att hjärnan reagerar på något som står ut. Något som inte är normen. Dagens människa exponeras för tusentals kommersiella budskap varje dag så vår hjärna är inställd på att låta det som är normen passera och inte fasta i vårt minne. Står något ut och bryter normen så vaknar vårt minne till och vi blir intresserade. Ser vi något vi inte förväntade oss i sammanhanget så vaknar vi till liv.

Alla företag måste hitta ett ”bryta-mönstret-content”. Det handlar om mod.

Sammanfattning

Genom att våga sticka ut kring själva kärnan i ditt budskap gör du det lättare för målgruppen att minnas eftersom de bara minns 10 % av innehållet.