Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#14 insikter från Intelligent Content Conference i San Francisco till alla vänner i content marketing svängen - ExploreCurate

#14 insikter från Intelligent Content Conference i San Francisco till alla vänner i content marketing svängen


Har precis mellanlandat i London efter 9 timmars flyg från San Francisco och ICC. Jag är mör. Ont i hela kroppen och tröttheten är mördande. Det är baksidan av det glamourösa livet som spejare efter internationella insikter kring content marketing. Men som enda svensk content agency på plats här får man bita ihop och jag har lovat våra branschkollegor en initierad rapport.

ICC_Logo_236_cmi_bot1

Jag ska försöka sammanfatta det viktigaste som jag tycker är värt att dela för att du som content nerd ska känna dig upplyst och ha koll på vad som sägs i USA om content marketing. Under hela konferensen har vi twittrat så kolla flödet på @bullscontent också där vi fångat in vad andra delat också.

Vi har också fångat upp en hel bunt med rapporter och keynote presos här från ICC så hör gärna av dig så delar jag med mig. Efter påsk ska vi också ha klar vår inspirationspresentation från ICC som vi gärna kommer och delar med oss av om du och dina kollegor vill. Kontakta mig i så fall, anna@bullscontent.se, 070 867 12 55.

Okej, då kör vi insikterna.

#1. Dina kunder kommer bara ihåg 10 % av ditt innehåll

Om ens det. Ta hjälp av vetenskapen som kan hjälpa att förstå hur vi människor funkar och hur vi som avsändare kan bli vassare på att skapa content som blir minnesvärt. Jag har skrivit en separat artikel hur du kan använda vetenskapen för att skapa minnesvärt innehåll.

Minnet1

#2. Tänk på att skapa content som är lätt att återge

Innehåll ska kunna återges i en konversation. Gör det inte så krångligt. Se till att det tacksamt att dela. Tänk också på att utforma innehållet så att det får personen som delar att framstå som en skön lirare. 

Alla människor vill skapa en bild av att de är upplysta, roliga och smarta. Om du kan leverera det med ditt content har du skapat helt rätt incitament för att nå ut bredare med ditt innehåll.

Glöm aldrig att sociala medier visar vad folk VILL vara och inte vad de egentligen är.

#3. Ditt content ska ändra ett beteende

Du vill att kunden ska välja dig. Således måste du lyckas få dem intresserade, engagerade och till slut få dem till att agera. Då har du ändrat ett beteende.

Joetokig2

#4. Producera content som är möjligt att publicera i flera kanaler

Kan tyckas självklart, men platsar på alla checklistor för Content managers.

#5. Fakta eller känsla?

Fundera på om det är fakta klädda i ord eller en känsla du vill förmedla. Att kommunicera till magar kan ofta vara vägen till hjärtat.

#6. Förstå dina personas

Gå igenom målgruppen och skapa personas. Inga generella karaktärer. Du måste lokalisera dem på riktigt och framförallt deras beteende. Vad vill de läsa och hur får du dem att läsa just ditt content? Håll koll på statistiken och identifiera vilka tider och dagar ditt content blir läst och framförallt delat.

#7 Användarfokus

Använd mindre av ”jag, vi, oss och våra”. Använd istället ”du, ditt, dina och era”. Alltså fokusera på vad du kan hjälpa dina användare med istället för att basunera ut företagets alla företräden. Kanske själva kärnan i content marketing, men just därför bra att det inte glömdes bort.

#8. Alla sidor är landningssidor

Startsidan är inte primär längre. Genom Google kommer folk in på alla sidor beroende på sökord och det delas väldigt sällan startsidor. Således bör varje sida bära ert varumärke och var noggrann att varje sida faktiskt förmedlar era brand values, att det finns CTA:s och tydlig navigering.

#9. Content är inte en del av designen

Innehåll ska inte ta hänsyn till design. Det ska vara tvärt om.

#10. Bli bäst på benchmarking

Ta reda på vad dina konkurrenter saknar och inkludera det i ert eget content. Konkurrensen därute i innehållsmolnet är stort. Gör din konkurrentbevakning på riktigt och se till att ta plats där dina konkurrenter missar.

 #11. Tänk inte alltid så stort

Du kan inte erövra hela världen omedelbart. Ju mindre skara du talar till inom ett specifikt område desto större engagemang får du. T.ex. en liten grupp på Facebook eller under en specifik #hashtag. Många små ställen ger större impact än att skjuta brett mot den stora massan. Det är ju engagemang vi vill åt eller hur? Annars kan du alltid annonsera i din lokaltidning…

 #12. Fisketipset – lokalt content 

Och apropå lokaltidning. Var lokal med ditt content om det passar er business.

Om ett företag säljer fiskeutrusning är det bra och intressant för kunden att veta vilka spön och drag som passar i just deras fiskevatten. Låt den lokala återförsäljaren blogga för dig och berätta vad som är optimalt för lokala sjöar, forsar och hav. Det är ju olika förutsättningar beroende på var du befinner dig. En lokal ambassadör genererar mer aktuellt, relevant och trovärdigt innehåll. Innehållet får dessutom längre livslängd. Att sitta i huvudstaden och skriva om fiske i Övertorneå är kanske inte helt trovärdigt.

 #13. Användargenererat innehåll

I Indiana USA driver Universitetet en sida där målgruppen är potentiella studenter runt om i USA. På sidan låter man studenterna blogga. De delar med sig av sina bästa tips om Indiana generellt. Vilka bra caféer det finns, var man hittar den bästa shoppingen, bilder över vackra platser, natur o s v. Studenterna delar givetvis sina bloggposter i sociala medier och innehållet får signifikant större spridning än om Universitetet skulle göra det själv. Dessutom är det kostnadseffektivt.

Identifiera era ”studenter” som kan skriva åt er.

 #14. Avslutningsvis ett exempel på episkt content

Kolla in Air New Zealand säkerhetsfilm. Fantastiskt! Mitt content marketing-hjärta slår dubbla slag. Episkt!

Jag hann också med 55 minuters turistande och tog mig ner till San Franciscos hamn. San Francisco är en fantastisk stad och när jag blir vuxen ska jag bo där. Nu är det dags för boarding och låta British Airways kärra ta mig hem till Stockholm.

annahamn

//Anna

Läs också:

De 5 viktigaste frågorna och svaren från ICC San Francisco

Så använder du vetenskapen för att lyckas med din content marketing (från ICC San Francisco)

Rapport 1: Halvlek på Intelligent Content Conf. i San Francisco