Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
LinkedIn satsar på utbildning - ExploreCurate

LinkedIn satsar på utbildning


LinkedIn tar ett djupt tag i plånboken och köper Lynda för 1,5 miljarder dollar. Lynda är en sajt fylld med kurser och utbildningsfilmer, där du kan lära dig om t.ex Photoshop, 3D-animering, bokföring och mycket, mycket mer. Du måste bli medlem, men sedan har du tillgång till alla kurser och filmer.

Always be learning

Varför gör då LinkedIn det här? Enligt deras VD Jeff Weiner är det ett naturligt nästa steg för ett socialt nätverk som är uppbyggt kring yrkeslivet att också erbjuda utbildning. Du visar inte bara upp ditt CV och dina kunskaper där, nu har du även möjlighet att vässa CV:et och öka kunskaperna med hjälp av Lynda.

Fler aktiva användare

Min spekulation är att det har minst lika mycket att göra med LinkedIns önskan att dels fortsätta växa (förstås), dels att öka tiden som medlemmarna spenderar där. Under senare år har det varit en mycket medveten strävan, bl.a har man köpt Pulse, fått kända namn som Richard Branson m.fl att blogga där och successivt även gett alla medlemmar tillgång till bloggfunktionen. Möjligheterna att kommentera, gilla och dela har utvecklats, och står efter senaste uppdateringen av det visuella i fokus. Och apparna för mobil och surfplatta har också utvecklats rejält på senare år. Detta till trots är inte LinkedIn i närheten av aktiviteten som andra sociala kanaler har. Man kvalade t.ex inte in på We Are Socials lista över sociala medier med högst månatlig användning, där de flesta andra kända nätverk finns med. Detta trots över 300 miljoner användare. Visst finns det dem som besöker LinkedIn varje dag, men antalet som bara loggar in någon gång ibland för att lägga till några kontakter är betydligt större. Kan man få dem att bli regelbundna användare, och dessutom locka nya medlemmar ökar förstås inkomstmöjligheterna rejält.

Vad tror du?

Läs också:

LinkedIn – Företagens primära val för content marketing

6 steg till fler affärer via LinkedIn utan att bli en ”stansschimpans”

Så får du till den perfekta LinkedIn-profilen