Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Slopa kvart-i-tre ragget - Explorecurate.com

Slopa kvart-i-tre ragget


Handen på hjärtat, hur bra blir det där ragget som äger rum en kvart innan krogen stänger? Alltför många företag sköter kommunikationen till sin målgrupp lika illa som det där klassiska kvart-i-tre ragget.

Du vet hur det är när stressen smyger sig på över att du inte fått napp än och du har garanterat haft mer rationella tillfällen än vad du har precis just nu. Din måltavla tycks bli vidare och vidare – den för några timmar sedan så glasklara kravspecifikationen börjar blekna. Det viktiga nu är att komma till avslut. Affären genomförs och dagen efter vaknar du upp yrvaken och funderar över vad det var som egentligen hände. Vem är personen vid din sida? Du har inte den blekaste. Försiktigt smyger du därifrån, att byta kontaktuppgifter är det inte tal om. Affären resulterar i just ingenting. Du kommer inte att skryta om caset i ditt nätverk. Kanske löste ni båda era kortsiktiga behov, men chansen för en långvarig och hållbar relation är mycket låg.

Affärsvärldens kvart-i-tre ragg är telefonsäljaren som får lära sig att ett nej egentligen bara betyder hej, eller marknadschefen som lägger hela sin energi på att kommunicera vad deras företag kan leverera, men glömmer att lyssna på vad kunden egentligen vill ha eller varför.

Oavsett om vi är i vår yrkesroll eller i privata sammanhang är vi alltid människor med känslor, tankar och strategier och impulser – människor som vi kan beröra, interagera med och skapa relationer till. Hur gör vi det i affärsvärlden?  Personlig kommunikation via sociala medier är ett utmärkt verktyg för att interagera med din målgrupp. Där kan du vara den sanna svärmorsdröm du är, istället för ett pinsamt kvart-i-tre ragg. Bjud på dig själv, var lyhörd, visa att du bryr dig, dela det som är relevant för dina följare, håll tät kontakt och charma brallorna av dem ibland.

Läs även:

Bjud på dig själv i sociala medier

Så här ser Obama ut när han tar en selfie

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]