Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
9 nya heta tech startups från 500 Startups day att lägga på minnet - ExploreCurate

9 nya heta tech startups från 500 Startups day att lägga på minnet


Nyligen hölls den tionde upplagan av 500 Startups Day i Silicon Valley och alla investerare var på plats för att fånga upp de unga entreprenörerna med de mest spännande och skalbara idéerna. De flesta startups är fokuserade kring tech och servicetjänster, men det finns också en tydlig trend där konst och community är centrala i idéerna.

Läs tidigare artikeln Så fungerar en VC i Silicon valley.

Här är hela listan över alla 500 startups, men vi ska titta närmare på 9 av dem som fick mest uppmärksamhet.

1. Alfred

500

Alfred är en app som gör att du kan använda din gamla iPhone som övervakningskamera hemma när du är på jobbet.

Alfred

2. Cheddar Up 

Cheddar Up hjälper skolor och föräldrar att samla in och få ordning på betalningar. Nu är det stopp för snåla föräldrar som inte betalar för sina barns utflykter och stressade lärare slipper lägga tid på att agera inkassofirma. 

cheddar-up

3. HelloBit 

HelloBit utmanar Western Union och ska underlätta för vänner och familjer att sända pengar till varandra över hela världen utan att behöva betala ett stort påslag och där mottagaren är garanterad 100 % av summan som är överförd.

hellobit

4. Lish

Lish är tjänsten som levererar mat från de lokala stjärnkrogarna närhelst du vill ha den hem och är beredd att betala lite mer för den tjänsten.

Lish

5. Mrbnb 

Mrbnb är ett nätverk för manliga homosexuella som ska underlätta för medlemmarna att kunna kunna lånbyta (á la Airbnb) lägenheter eftersom den gruppen känner sig diskriminerade. 

bnb

6. Raur

Raur vill omdefiniera ”pratradio” för livestreaming ungefär som Periscope och Meerkat vill göra för rörlig bild. Med Raur kan man livesända direkt.

Raur

7. Sunshine

Sunshine vill utmana ”molnet” när det kommer till att överföra filer och använder istället en peer-to-peer streaming eller downloading teknik.

sunshine

8. Trance

Trance är en social video community för dansare och man vill bli ett universellt dansgolf där alla kan lägga upp och titta på danser. 

9. Vango

Vango (tänk på den holländska konstnären) kopplar ihop köpare och säljare av konst. Inriktningen är originalverk som kostar under 2000 dollar.

vango

Källa: TNW

Läs också:

Konferensen som alla startups älskar och alla företag i digital transformation behöver se

Sveriges 24 hetaste startups 2014 (hela listan)

10 heta startups som söker kapital på Boost i New York 10 december